Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 3-1-re kikapott Svájctól, de Marco Rossi együttesének még bőven megvan az esélye arra, hogy továbbjusson az egyenes kieséses szakaszba a németországi Európa-bajnokságon. A harmadik svájci gólt szerző játékosról, Breel Embolóról érdekes történet látott napvilágot, ugyanis egészen hihetetlen, mit jelent a kameruni származású csatár vezetékneve.

A magyar válogatott számára nem indult jól a németországi Európa-bajnokság, Marco Rossi csapata 3-1-re kikapott a svájci nemzeti együttestől. Elkeseredésre természtesen nincs ok, a második félidőben már lényegesen jobban játszottak Szoboszlai Dominikék, akiknek még minden esélyük megvan arra, hogy továbbjussanak a csoportjukból. A mérkőzés a 93. percben dőlt el, Willi Orbán balszerencsés fejese után Breel Embolóhoz került a labda, aki Gulácsi Péter fölött a kapuba emelt.

Euro 2024: Hungary - Switzerland
Breel Embolo állította be a 3-1-es végeredményt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Egészen hihetetlen, mit jelent Breel Embolo vezetékneve

Az AS Monaco kameruni származású csatáráról egészen rendhagyó dolog derült ki, ugyanis a vezetékneve, az "Embolo" szó ugandai nyelven hímvesszőt jelent. 

Az ugandai kommentátorok a közvetítés során nem is merték megemlíteni a svájci válogatott focista nevét, mert nem akartak kellemetlen helyzetbe kerülni

emiatt. A közösségi médiában érdekes beszélgetés folyt a témában - amely már a 2022-es katari vb-n is felmerült - Embolo személye kapcsán, mert az is kiderült, hogy a játékos neve több afrikai országban is ugyanazt jelenti.

Embolo egyébként a gólja közben valamit elhagyott, amiről eleinte úgy tűnt, hogy a cipője volt. A Bors megírta, hogy a svájcak csatára a sérült combjára helyezett szorítót hagyta el, mielőtt beállította a 3-1-es végeredményt.

A magyar válogatott jövő szerdán Stuttgartban folytatja az Eb-szereplését a házigazda németekkel, június 23-án pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről