Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Most már biztos, hogy nem jutnak el a magyar-skót meccsre azok a magyar szurkolók, akik a Ferihegyi reptéren rekedtek. Egy német fapados légitársaság hagyta cserben a Stuttgartba utazókat.

Az Eurowings Budapest-Stuttgart járatának 16.15-kor kellett volna felszállnia. De ez nem történt meg. A gép még 18.55-kor is Budapesten vesztegelt. Ezzel a járattal sok magyar szurkoló utazott volna a skótok elleni meccsre, de ők már biztosan nem érnek oda.

A Budapest Airport oldalán azt a tájékoztatást lehet olvasni, hogy a gép 20.24-kor gurult el a beszállókaputól. Ezt azt jelenti, hogy a gépen utazók már semmiképpen sem érnek oda a meccsre. Még a beszállás előtt közölték az utasokkal, hogy azok, akik csak a meccsre mennének, ne is szálljanak be, mert nincs értelme.

A reptéren hatalmas botrány tört ki, a rendőrséget is ki kellett hívni. Az Utazómajom című utazási oldal arról számolt be, hogy volt olyan szurkoló, akinek 700 ezer forintos kára keletkezett. A lap arról is beszámolt, hogy az utasok azt az információt kapták, hogy összekverték a csomagokat, így azok nem megfelelő gépre kerültek. Többen leszálltak, visszafordultak, emiatt pedig új utaslistát kell készíteni.

Helyszíni beszámolók szerint a reptéri tranzitban lincshangulat alakult ki. 

Az incidensben a reptéri személyzet és az Eurowings személyzete rendőrségi feljelentéssel fenyegette meg azokat, akik a helyszínen botrányt csináltak.

A gépen utazó egyik utas ezt írta a Facebookon: "Kedves Barátok! Botrány, ahogy az Eurowings kezeli a helyzetet. Mi végül leszálltunk és nem indultunk el Stuttgartba a meccsre. Állítólag 6 csomag tévesen lett feladva és amíg nem találják meg a csomagokat, addig nem indul el a járat. Ez másfél órával ezelőtt történt, azóta sincs változás. Az Eurowings személyzete úgy döntött, hogy fontosabb a 6 csomag, mint az, hogy 200 ember odaérjen a meccsre. Teljesen megértem azokat, akik indulatosan kezelték a helyzetet. Rosszul döntött a légitársaság. A 6 csomagot a következő géppel vissza lehetett volna küldeni és akkor 200 ember talán odaér a meccsre."

Az Európa-bajnokság ideje alatt nem ez volt az első ilyen botrány. Még június 15-én, szombaton egy másik fapados társaság gépe indult el jelentős késéssel Kölnbe. Ott azonban szerencsésen végződött az eset, mert a szurkolók végül odaértek a magyar-svájci meccsre.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről