Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bemutatta a Premier League-ben szereplő Brighton a csapat új menedzserét, a mindössze 31 éves Fabian Hürzelert.

Fabian Hürzelert a Bundesligába idén visszajutott St. Pauli vezetőedzője volt az előző szezonban, csapatával pedig megnyerte a Bundesliga 2-t, ezzel a St. Pauli 13 év után jutott vissza a legmagasabb osztályba. A Texasban született német szakember a Bayern München akadémiáján nevelkedett, de nem futott be komoly pályafutást, így ráfeküdt az edző tanulmányaira.  Hürzeler 2018-ban először a német U18-as, majd később az U20-as válogatottnál kezdett dolgozni segédedzőként, majd 2020 augusztusában került be a St. Pauli szakmai stábjába.

A Premier League legfiatalabb edzője lesz Fabian Hürzeler, amikor augusztusban debütál
Fotó: x.com/OfficialBHAFC

Két évvel később, 29 évesen lett az első csapat edzője, amikor 2022 decemberében kirúgták Timo Schultzot. Amikor Hürzeler átvette a St. Pauli irányítását, a kikötővárosi csapat csak a jobb gólkülönbségének köszönhetően nem állt kieső helyen a Bundesliga 2-ben, végül az új edző remeklésének köszönhetően a szezon végén az ötödik helyen zárt a csapat. A St. Pauli erre a sikerre építkezett és az idei szezonnak a bajnokság nagy esélyeseként vágott neki. Hürzeler együttese végül az élen végzett, és 13 év után visszajutott a Bundesligába, ez pedig felkeltette a Brighton figyelmét, ahol a Marseille-hez távozó Roberto De Zerbit kell pótolnia.

A Premier Leaue-ben szereplő csapat üzletpolitikájában nagy szerepe van a tehetséges focisták felfuttatásának, de nem csak a játékosok, hanem szakemberek között is kiszúrják a tehetségeket, jó példa erre a Graham Potter, aki 2019 és 2022 között irányította a Brighton csapatát, és olyan jó munkát végzett, hogy 2022 szeptemberében a Chelsea 23 millió euróért vásárolta ki a szerződéséből. 

Fabian Hürzeler a keddi bemutatásán elmondta, a világ legjobb bajnokságának tartja a Premier League-et és nagy dolgokat akar elérni új munkahelyén, ahol magasan van a léc, hiszen 2023-ban a hatodik lett a csapat és először indulhatott az előző szezonban a nemzetközi kupákban.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről