Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő az a botrány, amely azok után tört ki Horvátországban, hogy a horvát-olasz meccset lefújta a holland Danny Makkelie. A horvát sajtó dühöng, az ottani szurkolók legszívesebben agyonvernék a bírót.

A holland sajtó nem teljesen érti, miért lett újra célpont az ország kedvenc bírója, Danny Makkelie. Horvátországban magasra csaptak az indulat lángjai a hétfő esti horvát-olasz meccs után. 

Egyes sajtótermékek és Luka Modric bűnözőnek nevezték a holland játékvezetőt.

A horvát sajtó azért dühöng, mert szerintük Makkelie indokolatlanul sokat hosszabbított. Olaszország a meccs 98. percében tudott egyenlíteni, ezzel pedig a 2022-es vb bronzérmese szinte biztosan kiesik az Eb további küzdelmeiből.

Euro 2024: Croatia - Italy
A horvátok is a magyarok ellen hibázó holland bírót szidták
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A legnagyobb horvát sportújság azt írta, hogy a horvát csapat  harmadszor kapott gólt a hosszabbításban az Európa-bajnokságon. „Az első félidő hosszabbításában a spanyolok elleni meccsen, a második félidő hosszabbításában pedig az albánok ellen. Ez túl sok, így nem lehet nagyszerű eredményeket elérni" - kesergett a lap.

A játékvezető nyolc percet hosszabbított és ezzel az olaszoknak kedvezett - írták. Luka Modric így beszélt:

 A játékvezető ténykedése nagyon fáj nekünk. Ezzel együtt egy komoly csapatnak nem szabad kétszer ugyanúgy elbuknia. Még akkor sem, ha a másik oldalon van egy holland bűnöző. Ez nagyon fáj.

A horvát csapat papíron nem esett még ki, de nagyon nehéz elképzelni, hogy ott legyenek a legjobb 16 között.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről