Vágólapra másolva!
A magyarok elleni 3-1-es sikerrel kezdő svájci labdarúgó-válogatott edzőpályát cserélt a németországi Európa-bajnokságon.

A svájci válogatott múlt hétfő este óta készül a labdarúgó-Európa-bajnokságra a stuttgarti Waldau Stadionban, a negyedosztályú Stuttgarter Kickers otthonában. Pierluigi Tami, a Nati becenévre hallgató fociválogatott igazgatója már az első edzés után elmondta, hogy a stadion gyepe egyáltalán nem felel meg a svájci szövetség elvárásainak, mert nagy a sérülés veszélye: a pályán vannak egyenetlenségek, a fű egyes helyeken különböző hosszúságú, és látszik, hogy festéket adtak a gyephez, hogy a barna foltok ne látszódjanak. Murat Yakin szövetségi kapitány együttese tehát ilyen körülmények között kezdte meg a németországi Eb-felkészülést.

svájci fociválogatott
Nem a megfelelő körülmények fogadták a svájci fociválogatottat, mégis csupán egy hét elteltével távoztak a Waldau Stadionból
Fotó: Fabrice COFFRINI /AFP or licensors / AFP)

Egy hét kellett hozzá, de mégis átköltözött Stuttgart másik felére a svájci válogatott edzőhelyszíne

A svájciak ennek ellenére maradtak a Waldau Stadionban, mert inkább megvárták a több éjszakán át tartó, UEFA felügyelete mellett zajlott pályahengerelést, mintsem átbuszoztak volna a város másik felére, az élvonalbeli VfB Stuttgart arénájába, az MHPArenába. Később arra panaszkodtak a svájciak, hogy egy közeli tévétoronyból könnyen kémkedni tudnak, így erre is kerestek megoldást, de el nem mozdultak a Kickers otthonából.

Murat Yakin szövetségi kapitány csapata azonban hétfőn megelégelte a történteket, és miután úgy ítélték meg, hogy az új gyep is kezd tönkremenni, így továbbra is sérülésveszélyes, ezért aztán 

a svájci válogatott a VfB Stuttgart bázisán folytatja a készülést hétfőn (ma) és kedden, 

majd a szerdai meccsnapot követően ismét ellenőrizni fogják a Kickers-pálya állapotát.

A svájciak a németek elleni 1-5-tel rajtoló skótokkal találkoznak legközelebb a kontinensviadalon Kölnben, míg a magyarok a házigazdával folytatják ugyancsak szerdán, Stuttgartban. Az utolsó fordulóban Svájc Németországgal, Magyarország pedig (szintén az MHPArenában) Skóciával csap össze, vasárnap este 21 órától.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről