A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Újabb közlekedési káosz miatt idegesek a németországi Európa-bajnokság szurkolói, ezúttal az osztrákokat hagyták cserben.

Korábban arról lehetett olvasni, hogy az angol szurkolók órákig vártak, mire mind felfértek a gelsenkircheni stadiontól induló villamosra, most pedig az osztrák szurkolók egy része nem jutott el időben a franciák elleni meccsre. Miközben a franciák Kylian Mbappé sérülésével vannak elfoglalva, az osztrákok a közlekedési káosz miatt hőzöngenek. Több ezer osztrák szurkoló ugyanis nem ért oda időben a Düsseldorfban rendezett, franciák elleni csoportmeccsre hétfőn este.

Austria v France: Group D - UEFA EURO 2024
Sok osztrák szurkoló nem jutott el időben a franciák elleni meccsre
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Ying Tang/NurPhoto

Nagyjából 15 ezer osztrák szurkoló indult el a franciák elleni meccsre bőven időben, de a német vasútnak hála, nem mindannyian értek oda a kezdésre. Jelenleg nem jár a vonat az osztrák határ közelében található Passau és Regensburg között, ott pedig buszokkal szállítják az embereket, itt kezdődött az első probléma, ugyanis hétfőn ezen a szakaszon nem működött megfelelően a szolgáltatás, az osztrákok szerint ugyanis, amikor begördült a szurkolók egy részét szállító vonat Passauba, nem voltak ott buszok, hogy továbbvigyék a drukkereket.

A hírek szerint a német vasutasok is értetlenül álltak a történtek előtt, nem tudták megmondani, pontosan mikor, és mennyi busz érkezik majd az utasokért, de ekkor még nem sokan aggódtak, hiszen mindez a reggeli órákban történt, a meccs pedig csak este 9-kor kezdődött. A Kronen-Zeitung beszámolója szerint egy Bécsből érkezett csoport arra panaszkodott, hogy a buszok és a taxik is horribilis áron álltak csak rendelkezésre, és azok sem elegendő számban. 

Később ugyanez a csoport újra bajba került, ugyanis hosszú utat kellett még megtenniük, Düsseldorf ugyanis Németország nyugati felén van, távol az osztrák határtól. Würzburgban töröltek egy vasúti járatot, ami miatt csak fél hétkor kelhettek újra útra a szurkolók, aminek köszönhetően csak a 70. percre értek oda a stadionba a pórul járt drukkerek, akik így lemaradtak a meccs nagyobbik részéről.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!