Vágólapra másolva!
Súlyos sérülést szenvedett a Copa América-elődöntő után kitört tömegverekedésben az uruguayi labdarúgó-válogatott egyik stábtagja.

A Copa América második elődöntőjében Kolumbia 1-0-ra győzött az uruguayi válogatott ellen, így bejutott az Argentína elleni fináléba. Az egyébként is feszült mérkőzést követően a nézőtéren is elszabadultak az indulatok, több uruguayi focista a lelátóra ment, hogy ott aztán összeverekedjen a kolumbiai szurkolókkal a családtagjaik védelme érdekében.

Uruguay v Colombia - CONMEBOL Copa America USA 2024, Copa América, Uruguay, verekedés, Kolumbia
Tömegverekedéssel zárult az Uruguay-Kolumbia Copa América-elődöntő
Fotó: Getty Images via AFP / 2024 Getty Images

A tömegjelenetben szerepelt a Tottenham 64-szeres válogatott játékosa, az első félidőben sérülés miatt lecserélt Rodrigo Bentancur is, aki egy palackot dobott a levegőbe. A célpontot azonban minden bizonnyal elvétette, ugyanis a tárgy az egyik uruguayi edző, Santiago Ferro fejének csapódott.

A stábtag feje azonnal vérezni kezdett, a bőre felszakadt a jobb szemöldöke felett, ám dél-amerikai sajtóhírek szerint végig eszméleténél volt, és végül sikerült elállítani a vérzést.

Az Argentína–Kolumbia finálét magyar idő szerint hétfőn hajnali 2 órától rendezik meg Miamiban, míg a Kanada–Uruguay bronzmérkőzésre egy nappal korábban, Charlotte-ban kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről