A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A hét utolsó napján jön az Európa-bajnokság utolsó, 51. mérkőzése. A döntőben Anglia csap majd össze Spanyolországgal a berlini Olimpiai Stadionban, méghozzá különleges biztonsági intézkedések közepette.

Egy hónap után véget ér a labdarúgó Európa-bajnokság, a döntőben a kiválóan futballozó spanyolok az elődöntőben már egész szépen játszó angolokkal csapnak össze. 

A mérkőzésre 71 000 szurkolót engednek be a német főváros Olimpiai Stadionjába, és a szervezők szerint a másodlagos jegypiacoknak köszönhetően nagyjából 50 000 angol szimpatizáns foglalhat majd helyet a stadionban.

biztonság angol
Az angol szurkolók nagy része már Berlinben van.
Fotó: AFP / AFP or licensors/England supporters celebrate after their team won the UEFA Euro 2024 quarter-final football match between the Netherlands and Turkey at the Olympiastadion in Berlin on July 6, 2024. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)

Semmit sem bíznak a véletlenre

Az angol játékosok barátai és hozzátartozói ezúttal nem a sajátjaik között kapnak helyet, ugyanis korábban többször is előfordult, hogy "sörfürdőzésben" részesítették őket, így most a "semleges zónában" foglalnak majd helyet. Mivel a három évvel ezelőtti döntőt körülvevő botrányok emléke még élénken él mindenkiben, amikor is a Wembley-t megrohamozták a jegy nélküli szurkolók, 

a német hatóságok egy úgynevezett "acélgyűrűt" hoznak létre a stadion körüli zöld területen, plusz több ellenőrzési pontot is felállítanak majd, hogy átvizsgálják a szurkolókat.

Egyébként Mark Roberts rendőrfőkapitány szerint eddig elég jól viselkednek a szurkolóik ezen a tornán, a nagyjából 200 000 Németországba utazott szimpatizánsból mindössze 66-ot kellett csak letartóztatni különböző kihágások miatt. Figyelembe véve a hírhedt angol huligánokat, ez tényleg egész jó arány. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!