Vágólapra másolva!
Bizonytalan ideig még várniuk kell a nyíregyházi fociszurkolóknak arra, hogy ismét a szabolcsi városban rendezzenek NB I-es mérkőzést, egyelőre ugyanis nem állnak rendelkezésre a feltételek.

Miután 2023 tavaszán majdnem kiesett az NB III-ba (osztályozó segítségével maradt a másodosztályban), a 2023-24-es szezonban magabiztosan nyerte meg az NB II küzdelmeit a Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapata. A másodosztály bajnokaként a következő idényben a 2014–2015-ös idény óta először szerepelhet majd az NB I-ben a szabolcsi együttes, ám szombaton kiderült, hogy noha pályaválasztóként kezdi az OTP Bank Liga küzdelmeit, ezt nem teheti meg Nyíregyházán.

Nyíregyháza Spartacus, NB I
A Nyíregyháza Spartacus játékosai Mezőkövesden kezdik az NB I új szezonját
Fotó: facebook.com/NYSFC

Mezőkövesden kezdi meg az NB I-et a Nyíregyháza Spartacus FC

A Spartacus már az előző hónapok-évek során is albérletben (Sényőn, majd Balmazújvárosban) játszotta a "hazai" mérkőzéseit, és noha májusban arról számolt be a klub, hogy az élvonalra készen lesz az új stadion Nyíregyházán, erre mégsem kerül sor a szezonnyitóra.

A 2022 februárjában építésnek indult, új Városi Stadion átadására ugyanis még várni kell, így kénytelen az első NB I-es meccsét városon kívül lejátszani a Szpari. A környéken az NB I-ből egyaránt kieső Kisvárda és Mezőkövesd stadionja felel meg a feltételeknek, előbbi városban azonban nem lesz szabad az aréna a nyitány időpontjában, így aztán Mezőkövesden kerül sor a szintén újonc Győr elleni, első fordulós meccsre.

„Mivel vadonatúj stadionunkban még az utolsó simításokat végzik, mielőtt újra birtokba vehetnénk, ezért 

az OTP Bank Liga szezonkezdő, NB1-es mérkőzését még idegenben kell megvívnunk. Ennek megfelelően 2024. július 26-án 20.15-től Mezőkövesden lépünk pályára az ETO FC Győr ellen" 

írta a klub a hivatalos közösségi oldalán szombaton.

A Nyíregyháza a második fordulóban az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK vendége lesz, majd augusztus második hétvégéjén, a harmadik körben a Puskás Akadémiát fogadja – egyelőre kérdéses, hogy Nyíregyházán sor kerülhet-e erre a meccsre.

Kapcsolódó cikkek

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről