Vágólapra másolva!
Hétfőn éjjel kettő órakor rendezik a Copa Amércia döntőjét, melyben a címvédő és világbajnok argentin válogatott a világ leghosszabb veretlenségi sorozatával büszkélkedő kolumbiai csapattal méri majd össze az erejét. A találkozó előtt már kitört a botrány, ugyanis a szövetségi kapitányoknak nem tetszik, hogy a Miamiban sorra kerülő találkozóra félidei show-t szerveztek az amerikaiak.

A Copa Amércia döntőjét az Inter Miami csapatának a pályáján, a Hard Rock Stadionban rendezik. A 65 ezer néző befogadására alkalmas stadionban azonban nem csak a finálé lesz az egyetlen látványosság, hanem az is, hogy a félidőben fellép majd Shakira, a dögös kolumbiai énekesnő. 

Pepsi Super Bowl LIV Halftime Show
Shakira a 2020-as NFL-döntőn is hatalmas műsort csinált
Fotó: Getty Images via AFP

Azonban a 47 éves szépség előadásának nem mindenki örül, ugyanis Shakira előadása a Super Bowlban már megszokott halftime show-kat fogja idézni, ez pedig azt jelenti, hogy a csapatnak az első félidőt követően nem 15, hanem legalább 25 percet kell majd pihenniük, ez pedig korántsem ideális a folytatásra nézve. 

Ráadásul az extra pihenő azért is érdekes, mert az idei Copa Amércián több edző – köztük a világbajnok Lionel Scaloni – is pénzbírságot vagy eltiltást kapott, mert késve küldte ki a csapatát a pályára, ezzel pedig megsértette a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség szabályzatát, ami a játék újraindítására vonatkozik. 

Shakira koncertjéről megvan a véleménye Néstor Lorenzónak, a kolumbiai válogatott szövetségi kapitányának is.

„Amikor mindkét csapatnál hirtelen megváltoznak a szabályok, amikor mindkét félnek rossz a pálya, vagy amikor a két félidő közötti pihenőidő mindkét csapatnál azonos, akkor nem tudom megmondani, hogy ez jó vagy rossz, vagy kinek van előnye. Nem értem, hogy őszinte legyek” – mondta Lorenzo a meccset megelőző sajtótájékoztatón.

Szerintem a döntő félidejének 15 percnek kellene lennie, mert ezek a szabályok. És mert megbírságoltak minket, egyszer 16 perccel később sétáltunk vissza a pályára. De most úgy tűnik, akár 20-25 perccel később is visszasétálhatunk, ugyanis koncert lesz”

 – folytatta a kolumbiai válogatott szövetségi kapitánya, aki elsősorban a sérülésveszélytől félti a játékosait. 

Messi és James Rodríguez csatáját hozhatja a Copa América döntője
Fotó: AFP/Juan Mabromata

„Ez hatással lehet a játékosok erőnlétére. 

Túlságosan lehűlhettek az öltözőben töltött pihenéstől. Az emberek többsége nem érti, mi kell ahhoz, hogy a játékosok elérjék a meccshez szükséges szintet. Persze ez mindkét csapatra hatással lesz.

 Tegnap hallottam róla, de nem voltam benne biztos, hogy igaz-e. Azt mondták, hogy ne aggódjak emiatt, de ma rájöttem, hogy ez megtörténik” – tette hozzá Néstor Lorenzo, akinek az irányításával már 25 mérkőzés óta veretlen a kolumbiai válogatott. 

Shakira számára nem lesz ismeretlen a Hard Rock Stadion. 2020-ban ugyanis Jennifer Lopez oldalán lépett fel az Super Bowl halftime show-jában. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről