Vágólapra másolva!
34 évesen bejelentette visszavonulását Wojciech Szczesny, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus és a lengyel válogatott korábbi kapusa.

A 34 éves kapus két hete közös megegyezéssel bontott szerződést a torinói klubbal, sajtóhírek szerint a Serie A-ból és a szaúdi ligából is voltak kérői, most azonban lezárta pályafutását. 

Egy álmom teljesült, amikor 2006-ban elhagytam a szülővárosom, Varsót, és az Arsenalhoz szerződtem. Nem tudtam, hogy ez egy életen át tartó utazás lesz. Mindenem, ami van, a futballnak köszönhetem”

 - írta Instagram-oldalán Szczesny, aki 2015-ig szolgálta a londoni klubot, ezt követően került Olaszországba, ahol két évig az AS Roma kapusa volt, majd 2017-től a Juventus hálóőre, amellyel hét év alatt három bajnoki címet nyert.

Wojciech Szczesny, Juventus
Wojciech Szczesny remek pályafutást tudhat maga mögött
Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia

Szczesny visszavonulása rendkívül meglepő, ugyanis 34 évesen a legjobb korban van kapusként. Védhetett volna még a legmagasabb szinten, vagy pedig kereshetett volna óriási összegeket Szaúd-Arábiában.

Nem érdekel a szaúdi foci, van elég pénzem. A Juventus kapusának lenni a legjobb kihívás, amit valaha tapasztaltam. Megértem, ha valaki úgy érzi, hogy oda kell mennie, de nekem sokkal többet érnek ezek az élmények, mint a pénz, amit ott kapnék”

 – nyilatkozta Szczesny, amikor először szóba került a neve egy szaúdi klubnál. 

Szczesny egyszer levezette, miért ő minden idők legjobbja
Fotó: AFP/Javier Soriano

A lengyel kapus egyébként óriási mókamester is. Egyszer még azt is levezette, miért ő minden idők legjobb kapusa. 

Amikor a Romában voltam, akkor Alissont, a világ legjobb kapusát a kispadra száműztem. Most, a Juventusban a cserém a labdarúgás történetének egyik legjobbja. Azt a következtetést kell levonnom, hogy tulajdonképpen én lehetek a futballtörténelem legjobbja”

 – mondta Szczesny egy 2019-es interjúban.

A 84-szeres lengyel válogatott kapus az Arsenal csapatával két FA-kupát és egy angol Szuperkupát nyert, míg a Juventusszal három bajnoki címet, három Olasz Kupát és két olasz Szuperkupát. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!