Vágólapra másolva!
A labdarúgó Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, a Sao Paulo-Nacional meccsen sokkoló esemény történt, ugyanis Juan Izquierdo összeesett a pályán, a kórházban pedig már nem tudták megmenteni az életét. A 27 éves játékos édesanyja nemrég elárulta, mi okozta a fia halálát.

A 27 éves uruguayi hátvéd szívritmuszavar miatt esett össze a pályán, majd mire a kórházba értek vele, újra kellett éleszteni. Ezt követően sajnos már nem érkeztek jó hírek a futballista állapotáról, akit az intenzív osztályon ápolták, ám végül nem tudták megmenteni az életet, ugyanis agykárosodást is szenvedett.

Izquierdo édesanyja, Sandra Viana nemrég új részletekről számolt be a fia halálával kapcsolatban. Az orvosok szerint a Nacional labdarúgójának egy vírus támadta meg a szervezetét, amely jelentős károkat okozott a szívében. 

Tudni akartuk, mi okozta a szívritmuszavart nála, hiszen Juannak korábban sosem volt problémája a szívével. Az orvosok az alapos vizsgálatok után azt mondták, a fiamat megfertőzte egy vírus. 

Ő arra panaszkodott, hogy megduzzadtak a nyirokcsomói, de ennél többről volt szó. A doktorok szerint a vírus megtapadt a szívében, majd a mérkőzés nagy tempója során alakult ki nála a szívritmuszavar, ami végül a halálához vezetett" - mondta a gyászoló asszony.

Juan Izquierdo
Összesett a pályán és meghalt a Nacional játékosa, Juan Izquierdo 
Fotó: AFP (Photo by Nelson ALMEIDA / AFP)

Ezt mondták nekem a kardiológusok és a neurológusok. Amikor Juan megérkezett az Albert Einstein Kórházba, már klinikailag halott volt" - 

tette hozzá Sandra Viana.

A montevideói születésű Juan Izquierdo 2018-ban debütált a Cerro színeiben. 2019 februárjában átigazolt a Penarolhoz, majd tizenegy hónappal később aláírt a Montevideo Wanderershez. Egy rövid mexikói kitérőt követően ismét visszatért a Wanderershez. 2022-ben került Nacionalhoz, majd a montevideói Liverpoolnál töltött év után idén januárban tért vissza a klubjához. Kétszeres uruguayi bajnok volt, a Nacionallal 2022-ben, a Liverpoollal tavaly ért fel a csúcsra.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!