Vágólapra másolva!
A spanyol Atlético Madridtól távozó Memphis Depay kétéves szerződést kötött a brazil labdarúgó-bajnokságban szereplő Corinthians együttesével.

A 30 éves holland válogatott támadónak június végén lejárt a szerződése a madridi csapatnál, így szabadon igazolhatóvá vált.

Depay 2023 januárjában a Barcelonától igazolt az Atléticóhoz, a másféléves szerződése pedig tartalmazott egy olyan opciót, hogy ha a meccsen 50%-ban legalább 45 percet játszik, hogy automatikusan meghosszabbítják azt egy évvel. 

776081363
Depay 40 meccsen 13 gólt lőtt az Atlético Madridban
Fotó: AFP/Thomas Coex

A holland támadó másfél év alatt 40 meccset játszott Atleticóban, de csak 14 alkalommal kezdett, így a klubnak nem kellett vele szerződést hosszabbítania. 

Depay 2026 decemberéig írt alá a Corinthians együtteséhez, ezzel pedig nyitva hagyta maga előtt az ajtót a holland válogatottba. 

A napokban ugyanis óriási botrány tört az Oranje háza táján, amikor Ronald Koeman szövetségi kapitány kijelentette, hogy többet nem hívja meg a keretbe Steven Bergwijnt, aki 26 évesen úgy döntött, hogy az Ajaxtól a szaúdi bajnokságba igazol. 

„Tudja mit gondolok a helyzetéről, ez a könyv becsukódott számára. 

Huszonhat éves korodban a fő ambíciódnak még sportszakmainak kell lennie, nem anyaginak. Ezek fontos döntések, amiket a játékosoknak kell meghozniuk. Én nem kerültem hasonló helyzetbe, mert nekem ott volt a Barcelona. Ő viszont maradhatott volna az Ajaxban, az se rossz, nem? Tiszteletben kell tartani a döntését, de én nem mentem volna oda a helyében”

 – mondta Ronald Koeman miután Bergwijn a szaúdi al-Ittihad csapatához igazolt. 

„Helytelenítettem Bergwijn Szaúd-Arábiába igazolását, de Memphisszel ez másképp lehet. Brazíliában más a bajnokság színvonala, így igen, ő még mindig a válogatott tagja lehet, de ez a fittségétől függ, és attól, hogy milyen szinten teljesít” – kommentálta Depay átigazolását a holland válogatott szövetségi kapitánya. 

Depay a hollandok mind a hat meccsén pályára lépett a nyári Európa-bajnokságon
Fotó: AFP/Ozan Kose

Memphis Depay 2013 októberében mutatkozott be a holland válogatottban, 98 meccsen 46 gólt lőtt és 32 gólpasszt adott. A 46 találatával ő a holland válogatott történetének második legeredményesebb játékosa. Egyedül Robin Van Persie előzi meg, aki 50 gólig jutott az Oranje mezében. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!