Vágólapra másolva!
A 2018-ban az Év stadionja címet elnyerő DVTK Stadion, az öt évvel ez előtt átadott DVTK Medical sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központ, az idén októberben 3. születésnapját ünneplő, hamar országos hírnévre szert tevő DVTK Aréna és a jelenleg is épülő szabadidőpark mellett tovább szépül, egyben bővül is a DVTK Sportliget, hiszen kollégiumi szinttel és új edzőteremmel gazdagodik a 2016-ban használatba vett edzőközpont főépülete.

"A jelenleg zajló beruházásban a DVTK Edzőközpont 2. emelete kerül átalakításra kollégiumi szintté" - ismertette Konkoly Ádám, a DVTK projektmenedzsere.

DVTK Sportliget
Kollégiummal is bővül a DVTK Sportliget
Fotó: dvtk.eu

A DVTK közleményéből kiderült, hogy a kivitelezés során 23 kollégiumi szoba (22 kétágyas és 1 egyágyas), továbbá a kollégiumhoz szükséges kiszolgálóhelységek (betegszoba, teakonyha, tanulószoba, szakköri szoba, ügyeletes nevelői szoba, éjszakai gyermekfelügyelő szoba, irodák, közösségi terek) kerülnek kialakításra. A beruházás keretein belül a meglévő földszinti edzőterem átalakításával megvalósításra kerül 3 új öltöző, mellyel a 2. emeleten átépítésre kerülő öltözőket pótoljuk. Az Edzőközpont főépületének egy teljesen új szárnyaként épül egy közel 300 m2-es új edzőterem, a melynek teteje sportpályaként kerül hasznosításra. A munkálatok már elkezdődtek, a befejezés 2025 második negyedévében esedékes.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!