Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-válogatottal idén nyáron Európa-bajnokságot nyerő Alvaro Morata felfedte, hogy korábban depresszióban szenvedett és pánikrohamok gyötörték, emiatt pedig a pályafutása is veszélybe került.

Az Atlético Madridnál töltött időszaka végén, néhány hónappal a németországi Európa-bajnokság előtt Alvaro Moratát mentális gondok gyötörték, a spanyol csatár még abban sem volt biztos, hogy képes lesz-e valaha újra pályára lépni.

Abben a pillanatban rájössz, hogy amit a legjobban szeretsz a világon, azt egyben a legjobban is utálod. Ez bonyolult. Nem bírtam már Spanyolországban maradni, a legjobb döntés volt, hogy elhagytam az országot. 

Nagyon rosszul éreztem magam. Azt hittem, nem tudok többé futballcipőt húzni a lábamra és kimenni a pályára" - árulta el Morata, milyen nehéz időszakon ment keresztül az Eb előtt.

A 31 éves csatár végül idén nyáron a Serie A-ban szereplő AC Milanhoz igazolt, a spanyol válogatottat pedig csapatkapitányként segítette végső győzelemhez a kontinenstornán.

Amikor nagyon nehéz időszakokat élsz át, depresszió és pánikrohamok gyötörnek, nem számít, milyen munkát végzel, milyen élethelyzeted van. 

Van benned egy másik ember, aki ellen minden nap és minden éjjel meg kell küzdened" - tette hozzá Morata, akinek jót tett a környezetváltás, mert Olaszországban sokkal jobban érzi magát.

Morata a Milanban eddig öt bajnokin és két Bajnokok Ligája-mérkőzésen lépett pályára a 2024/2025-ös szezonban, ezeken két gólt szerzett és egy gólpasszt adott.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!