Vágólapra másolva!
A Veszprém házigazdaként 36-24-re legyőzte Rosta Miklós csapatát, a román Dinamo Bucuresti-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.

A Veszprém első alkalommal lépett pályára hazai közönség előtt azóta, hogy egy héttel ezelőtt megnyerte az egyiptomi klubvilágbajnokságot, ezért a kezdés előtt a pálya kezdőkörében néhány percig kiállították a trófeát.

veszprém hc
Nedim Remili (b) ezúttal is megállíthatatlan volt
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Több ismerőst is köszönthettek a két csapat szurkolói és játékosai az ellenfélnél, hiszen a bakonyiakat nyár óta irányító Xavier Pascual Fuertes három szezon alatt három bajnoki címet nyert a Dinamóval - fia, Alex Pascual García ma is játszott a román együttesben -, a bukarestiek jelenlegi szakvezetője, David Davis pedig 2018 és 2021 között egyszer lett bajnok, egyszer pedig Magyar Kupa-győztes a Veszprémmel - derült ki az MTI beszámolójából.

A hazaiak horvát irányítója, Luka Cindric idén nyáron szintén Bukarestből érkezett. A Dinamo szerb válogatott kapusa, a veszprémi színekben bajnok és háromszoros kupagyőztes Vladimir Cupara sérülés miatt hiányzott a keretből, de eljött jelenlegi csapatával és a lelátóról figyelte a meccset.

veszprém hc, rosta miklós
Fölényes veszprémi győzelem után először kaptak ki Rosta Miklósék
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Rosta Miklós szegedi színekben eldöntötte a 2022-es bajnoki döntőt a Veszprém Arénában - a visszavágó vége előtt két másodperccel lőtt góljával -, ennek ellenére nagy taps köszöntötte a bemutatáskor, ahogyan Cuparát és Davist is. A Veszprém 4-4 után jó védekezésére és Rodrigo Corrales védéseire alapozva 10-4-re elhúzott, de Davis látszólag nyugodtan figyelte a pályán történteket, nem kért időt. A folytatásban nem nőtt tovább, de számottevően nem is csökkent a különbség. A bakonyiak lerohanásból és átlövésből is hatékonyak voltak, a bukarestiek viszont elveszítették Darko Djukicot, mert egy büntetőnél fejbe lőtte Rodrigo Corralest, ezért piros lapot kapott.

A jól hajrázó hazaiak a szünetig tulajdonképpen eldöntötték a meccset, a 37. percben már tíz volt közte, majd a Veszprém öt, a Dinamo hét percig nem talált be. Továbbra is jól működött a házigazdák védekezése, Corrales remekül védett, így az utolsó tíz percben már csak az volt a kérdés, lesz-e akkora különbség a két együttes között, amekkora korábban még volt. Közel volt a 2021-es 15 gólos sikerhez a magyar bajnoki címvédő, amely ezúttal 12 találattal győzött. Remek védekezését jellemzi, hogy nyolccal több kapura lövése volt, mint amennyit ellenfelének engedélyezett.

CORRALES, Rodrigo
Rodrigo Corrales védéseire is szüksége volt a Veszprémnek
Fotó: Vasvári Tamás / MTVA 

Nedim Remili hat, Hugo Descat és Szergej Koszorotov öt-öt góllal, Rodrigo Corrales 12, Mike Ulrich Jensen négy védéssel vette ki részét a sikerből. A túloldalon Haniel Langaro ötször, Stanislav Kasparek négyszer, Rosta Miklós egyszer talált be, Alin Cozmaciuc négy, Ionut Ciprian Iancu öt védéssel zárt. Edzőjük a három időkérési lehetősége közül egyiket sem használta ki. 

A két csapat hetedik egymás elleni tétmérkőzésén egy román siker és egy döntetlen mellett ötödször győzött a Veszprém. A román bajnoki címvédőnek három győzelem után ez volt az első veresége a mostani idényben.

A három győzelemmel és egy vereséggel álló bakonyiak egy hét múlva a dán Fredericia HK-t fogadják. Az ugyanilyen mutatóval rendelkező Szeged szerdán a júniusban BL-ezüstérmes dán Aalborg HB otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében. 

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, A csoport: 

Veszprém HC-Dinamo Bucuresti (román) 36-24 (19-11) 
lövések/gólok: 52/36, illetve 44/24 
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 2/1 
kiállítások: 6, illetve 6 perc

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!