Vágólapra másolva!
Öt jelölt maradt a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC elnöki posztjára. A névsorban Dárdai Pál nem szerepel.

A német sajtó a nyáron arról értesült, hogy az előző szezon végén a vezetőedzői pozícióból távozott Dárdai Pál a menesztése után ígéretet kapott a Hertha BSC-nél, hogy találnak neki egy új posztot, és akár a berlini focicsapat elnöki székébe is eséllyel pályázhat a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya. A Bundesliga 2-ben szereplő együttesnek a klub következő rendes közgyűlésén kerül sor az igazgatóság megválasztására, ennek az időpontja pedig november 17-e. Az új elnököt is ekkor választják meg, Kay Bernsteinnek ugyanis a januári halála óta nincs meg az utódja az elnöki pozícióban – átmenetileg Fabian Drescher vezeti azóta a klubot.

Hertha BSC, Dárdai Pál
Dárdai Pál maradt a berlini Hertha BSC kötelékében, de nem lesz a klub elnöke
Fotó: Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdai Pál nem lesz a Hertha BSC elnöke

A 41 éves Fabian Dreschert tartják a legnagyobb esélyesnek arra, hogy teljes jogú elnöke lesz a Herthának, a vezetőség tagjai ugyanis támogatják őt. A Bild szerint Drescher legnagyobb kihívója a nála 20 évvel idősebb Uwe Dinnebier, aki számos autókereskedés és szálloda tulajdonosa, és aki a gazdasági szakértelmével szeretné a klubot ismét a városi rivális Union Berlin elé helyezni eredményességben is. Szintén eséllyel indul az elnöki posztért a hetvenes években a Hertha BSC-nél futballozó Wolfgang Sidka, aki 1998-ban edzőként Intertotó-kupát nyert a Werder Bremennel. Sidka legutóbb a harmadosztályú VfB Oldenburg elnöke volt, és az ott szerzett tapasztalatait próbálná alkalmazni Berlinben is.

Hármukon kívül még két elnökjelölt van, de az ő megválasztásuk szenzáció volna: az egyik az 56 éves Olaf Brandt, aki több mint 20 éve üzemeltet büfét a berlini Olimpiai Stadionban; a másik pedig egy 23 éves eurómilliomos, Stepan Timoshin, aki tornacipő-kereskedéssel gazdagodott meg.

A szurkolók leginkább a korábbi válogatott focistát, Marko Pantelicset szerették volna az elnöki székbe, de a 2005 és 2009 között a Herthánál futballozó szerb "csak" az alelnöki pozícióra pályázik.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!