Vágólapra másolva!
Menesztette Máté Csaba vezetőedzőt a labdarúgó NB I-ben kieső helyen álló, sorozatban öt vereségnél járó DVSC. A kirúgott debreceni edző, Máté Csaba és utódja, Dombi Tibor is reagált a bejelentésre.

A DVSC a szerb Szrdjan Blagojevics irányításával kezdte az idényt, ő augusztus 26-án távozott, majd Dombi Tibor első ideiglenes szerepvállalása után szeptember 1-én nevezték ki Máté Csabát, akinek a MOL Magyar Kupában egy győzelem, az NB I-ben öt meccsen öt vereség volt a mérlege. Utolsó meccsét szombaton 2-0-ra veszítette el a debreceni együttes a Fehérvár FC otthonában. Máté Csaba a vasárnapi kirúgását követően a közösségi oldalán üzent.
„Nagy reményekkel és motivációval érkeztem Debrecenbe, de sajnos az eredmények nem úgy alakultak, ahogy terveztük" – írta Máté Csaba. A szakvezető megköszönte a szurkolók, a szakmai stáb, a vezetőség és a játékosok támogatását, végül azt kívánta, hogy a csapat minél előbb találjon vissza a helyes útra.

máté csaba, DVSC, Debrecen
Máté Csaba mind az öt bajnokiját elveszítette debreceni vezetőedzőként
Fotó: dvsc.hu

A kirúgott Máté Csaba helyét ideiglenesen Dombi Tibor veszi át Debrecenben

A következő két mérkőzésen, a keddi mezőkövesdi Magyar Kupa-találkozón és a vasárnapi, Ferencváros elleni idegenbeli bajnokin megbízott vezetőedzőként Dombi Tibor irányítja a DVSC-t, munkáját Madar Csaba segíti.

A fehérvári mérkőzés után már tudtam, hogy nekem kell majd irányítanom a csapatot a Mezőkövesd ellen és valószínűleg az FTC otthonában is. 

Nehezen aludtam el, de most nem álmodtam semmit, pedig általában valamit mindig szoktam. Ám mostanában rémálmaim voltak leginkább, mert annyira akartam, hogy nyerjünk már végre egy meccset, és a sok vereség azt hozta ki belőlem – mondta a haon.hu-nak a klublegenda Dombi Tibor, aki korábban négy meccsen volt a DVSC ideiglenes edzője. Dombi hozzátette, a Fehérvár ellen nagy hozzáállásbeli problémákat nem látott, csak azt, hogy a játékosoknak remeg a lába a elmúlt hetek eredményei miatt. – 

Ez rosszabb, mint amikor egy-két ember hülye, 

mert őket helyre lehet tenni pénzbüntetéssel, vagy azzal, hogy levágod az NB III-ba. De most hiába mondom azt a játékosnak, ne remegjél, attól még fog, és játszani sem mer, pedig pár hete még úgy fociztunk, mint az álom. Ez ad erőt, hogy nem focizni felejtettek el, hanem maguk alatt vannak. Beugró edzőként eddig van 3 győzelmem és egy vereségem, ha az előbbiek száma négyre vagy ötre nőne a következő hétvégére, az igen jól hangzana."

Kapcsolódó cikkek

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat
A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában. Fogadással kapcsolatos részletek itt!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!