Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-válogatottal 2006-ban világbajnokságot nyerő Luca Toni szerint Pep Guardiola taktikája tönkretette a futballt, emiatt pedig az egykori csatár négy évig nem talált magának csapatot.

A Bayern München és a Fiorentina korábbi gólerős csatára Pep Guardiola társaságában vacsorázott egy olaszországi étteremben, ahol természetesen a futball is terítékre került. A 2016-ban visszavonult játékos arról beszélt, hogy a katalán edző által forradalmasított "hamis kilences" szerepkör, amelyben Lionel Messit játszatta a Barcelonában, számára azt eredményezte, hogy négy évig nem talált magának csapatot a visszavonulása előtt.

Az egykori befejező csatár szerint a Guardiola által megteremtett stílust több csapat is utánozni kezdte, így a klasszikus centerekre már kevésbé volt szükség. 

Pep, tönkretetted a futballt. A hamis kilences miatt négy évig nem találtam csapatot. Komolyan

- csipkelődött Toni a Manchester City edzőjével, aki az angol csapatnál is ezt a taktikát alkalmazta, amíg le nem szerződtette Erling Haalandot.

"Szereted te egyáltalán a klasszikus középcsatárokat?" - tette fel a kérdést Guardiolának a világbajnok csatár. 

Hogyne. Ott van Erling Haaland. 60 gólt szerzett. Tripláztunk azzal a csapattal, szóval a középcsatárok biztosan jók

- vágott vissza a City edzője.

Az étteremben egy másik olasz focilegenda, az egykori aranylabdás Roberto Baggio is jelen volt. Hármukat az köti össze, hogy mindnyájan játszottak egy ideig a Brescia csapatában játékos pályafutásuk során.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!