Élő:
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 10. fordulójának rangadóján a listavezető Gyirmót 6-4-re kikapott a Kisvárda otthonában, ezzel Révész Attila csapata pontszámban megelőzte Tamási Zsolt együttesét és a tabella élére állt.

Mindkét csapat jó előjelekkel várhatta a rangadót, a vendég Gyirmót ugyanis három meccs óta veretlen volt az NB II-ben, míg a Kisvárda a gyenge szezonkezdet után elkapta a fonalat és a legutóbbi négy meccséből hármat megnyert.

Révész Attila együttese elképesztő iramban kezdte a találkozót, a 11. percben Széles Imre fejesgóljával megszerezte a vezetést, majd majd öt perccel később Olekszandr Piscsur fejesével egyenlített a vendégcsapat. A 20. percben ismét a Kisvárda villant, ekkor Szőr Levente két gyönyörű csel után 15 méterről kilőtte a bal felső sarkot. A 23. percben növelte előnyét a Kisvárda. Egy remekül lekészített labdát Jamin Mesanovic lőtt a kapuba hat méterről, bő tíz perccel később pedig Bíró Bence beadása után Milos Szpaszics lőtt gyönyörű gólt félfordulatból. A 40. percben a Kisvárda belőtte az ötödik gólját is. Egy szabadrúgás után Martin Chlumecky robbant be, aki hat méterről a bal felső sarokba fejelt. 

A Kisvárda már az első félidőben eldöntötte a Gyirmót elleni rangadót
Fotó: Moricz Csaba / kisvardafc.hu

Az első félidőben lőtt öt góllal Kisvárda eldöntötte a meccset, a fordulás után pedig Cipetic növelte a szabolcsi csapat előnyét, miután labdát szerzett a gyirmóti tizenhatoson belül, majd tíz méterről a jobb felsőbe lőtt. A 67. percben aztán Hudák Dávid fejesgólával szépített a Gyirmót, majd öt perccel később Kiss Norbert közeli perdítésével újabb gólt szerzett a vendégcsapat, végül a 83. percben Hudák Martin állította be a 6-4-es végeredményt, miután a 18 méteres lövése megpattant egy kisvárdai védőn, és a jobb alsóba gurult.

Győzelmével Révész Attila együttese pontszámban megelőzte a forduló előtt listavezető Gyirmótot és a tabella élére áll. 

A Budafok házigazdaként 2-1-re nyert a Csákvár ellen, így hat meccs után is veretlen Nikházi Márk vezetőedző irányításával.

Eredmények, 10. forduló:
Kisvárda Master Good-Gyirmót FC Győr 6-4 (5-1)
gólszerzők: Széles (11.), Szőr (20.), Mesanovic (23.), Spasic (34.), Chlumecky (39.), Cipetic (53.), illetve Piscsur (16.), Hudák D. (67., 83.), Kiss N. (72.)

Budafoki MTE-Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-0)
gólszerzők: Merényi (2.), Elek B. (88., tizenegyesből), illetve Nagy Z. (91.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!