Vágólapra másolva!
Hiába meghatározó játékosa a Premier League-ben szereplő Liverpoolnak Szoboszlai Dominik, mostanság Angliában gyakran illetik kritikával. Most azonban változott a helyzet: a OneFootball szerint a magyar focista nagyon gyorsan megértette, hogy mit szeretne tőle Arne Slot, ráadásul Szoboszlai minden mutatóban jobb a posztriválisánál.

Arne Slottal a 23 éves középpályás egy sorral feljebb játszik, mint tavaly Jürgen Klopp irányítása alatt, és ő a csapat irányítója, aki a csatár mögött és a két belső középpályás előtt helyezkedik el.

Szoboszlai Dominik nagy hasznára van a Liverpoolnak
Fotó: Adrian DENNIS / AFP) 

Szoboszlai Dominik megfelel a csapat és az edző igényeinek

A OneFootball nevű oldal korábban többször kritizálta már Szoboszlait és még idén is azt állította, hogy a magyar futballista túl körülményes erre a posztra. Véleményük mostanra azonban megváltozott.

„A Liverpool saját verziót alkotott az úgynevezett „tízes” szerepkörből, és Szoboszlai gyorsan alkalmazkodik ehhez a pozícióhoz, ami sokkal inkább megfelel a csapat és az edző igényeinek, mint a szurkolók vágyainak. A tökéletes egyensúlya a labdával progresszív és intelligensen építkező, és a labda nélkül fegyelmezetten dolgozó játékosnak

– írja a cikk szerzője, amit a Mandiner szúrt ki. A OneFootball szerint a Liverpool rajongóinak nincs igazuk, amikor ebben a rendszerben kritizálják Szoboszlai játékát. - "Méltánytalannak és indokolatlannak tartom a szurkolók bizonyos csoportjainak Szoboszlai Dominik felé irányuló kritikáit."

A gólszerzésben egyelőre kétségtelenül nem jeleskedik Szoboszlai Dominik. Eddigi szezonbeli kilenc tétmeccsén egy gól és három gólpassz a mérlege a Liverpoolban (az első, 2023/24-es angliai évében 45/7/4-ig jutott).

A játéka és a statisztikai adatai alapján mégis igazságtalan, hogy egy-egy gyengébben sikerült mérkőzés után sok szurkoló a vele egykorú, saját nevelésű Curtis Jonest követeli a csapatba - igaz, a Crystal Palace elleni 1-0-ra meccset követően éppen Jonest kritizálták keményen a drukkerek.

A támadó középpályás posztjára pályázó két 23 éves futballista, Szoboszlai és Jones teljesítményét most összehasonlította egy liverpooli futballblog a közösségi oldalán. Az adatokból kitűnik: mióta Szoboszlai tavaly nyáron bemutatkozott az angol Premier League sztárklubjában, minden lényeges mutatóban jobb Jonesnál

- szúrta ki a Bors.

"Ó, istenem" – kommentálták sokatmondóan a szemléletes táblázatot, amely fényesen bizonyítja, hogy Szoboszlai egyértelműen jobb a helyére pályázó csapattársánál.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!