Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott csoportellenfele, a házigazda Németország 27 helyett csak 15 emberrel kezdte el a felkészülést a június 14-én rajtoló Európa-bajnokságra.

Julian Nagelsmann szövetségi kapitány erősen foghíjas keretnek tartotta az első edzést hétfő délután. Az már korábban kiderült, hogy a világbajnok kapus, Manuel Neuer gyomorbántalmak miatt nem tudott elutazni vasárnap a türingiai Blankenhainba, ahol péntekig edzőtáboroznak a házigazda németek. A 38 éves, 117-szeres válogatott kapust a hét közepére várják, és jövő hétfőn, az ukránok elleni nürnbergi felkészülési meccsen tér vissza a nemzeti együttes kapujába, amit legutóbb másfél éve, a katari világbajnokságon védett.

National team in Blankenhain - Public training session
Julian Nagelsmann egyelőre kevesebb játékossal kezdhette meg az Eb-felkészülést
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA)

A legnagyobb sztárokra még várnak a német válogatottnál

Florian Wirtz, Robert Andrich és Jonathan Tah a Bayer Leverkusennel aratott kupagyőzelem után, szerdán csatlakozik a kerethez, mint ahogy a csapatkapitány Ilkay Gündogan is, aki szombaton fejezte be a szezont a Barcelonával. Klubtársa, a válogatott második számú kapusa, Marc-André ter Stegen jövő hétfőn érkezik, mivel téli hátműtétje miatt hosszabb pihenőt kap Nagelsmanntól - írja az MTI. 

Szintén jövő hétfőn megy a türingiai edzőtáborba a torna után visszavonuló Toni Kroos, valamint Antonio Rüdiger (Real Madrid) is. Mellettük Niclas Füllkrug és Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund) is ekkor csatlakozik, hiszen mindnyájan pályára lépnek szombaton a londoni Bajnokok Ligája-döntőben.

Real Madrid v Real Betis - La Liga, Toni Kroos
Az Eb után visszavonuló Toni Kroost a Santiago Bernabéuban már elbúcsúztatta a Real Madrid
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

A Bayern München sztárjai, Leroy Sané, Jamal Musiala és Aleksandar Pavlovic, továbbá az RB Leipzig játékosa, David Raum kisebb sérülés

miatt egyelőre csak nézőként van jelen az edzőtáborban, ahová Nagelsmann az U21-es csapatból Brajan Grudát (Mainz 05) és Rocco Reitzet (Borussia Mönchengladbach) hívta be segítségül.

Az Európa-bajnokság június 14-i nyitómérkőzésén Skócia lesz a németek ellenfele, aztán június 19-én a magyarokkal, június 23-án pedig a svájciakkal játszanak az A csoportban.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről