Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Vágólapra másolva!
A horvát válogatott szövetségi kapitánya, a 2018-ban világbajnoki ezüstéremig jutó Zlatko Dalic is kritizálta a holland Danny Makkelie-t, akinek a ténykedése döntően befolyásolta, hogy a horvátok nem tudták megnyerni a meccset.

„Gratulálok a játékosaimnak, jó meccset játszottak, remekül küzdöttek, mindent megtettek a sikerért. Az első két meccs után az volt a tervünk, hogy mi irányítjuk a mecset, s megpróbáljuk megakadályozni az ellenfelet a gólszerzésben, ez sikerült az első félidőben, a másodikban pedig kockáztatunk, ami be is jött. Megszereztük a gólt, amivel előnybe kerültünk, de a 98. percben megbüntetett minket az ellenfél.” - mondta Dalic, aki szerint a holland bírónak komoly szerepe van abban, hogy a kiesés szélére került a csapata.

Euro 2024: Croatia - Italy
Zlatko Dalic szerint a bíró alaposan kiszúrt velük
Fotó: JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

„A bírónak igenis hatása volt a végeredményre. 

Nem tudom, honnan jött neki össze, hogy nyolc percet kell hosszabbítani. Nyolc éve erről beszélek, hogy az UEFA és a FIFA szemében még mindig mi vagyunk a kicsik, és senki sem foglalkozik velünk,

 magunkra maradtunk, csak magunkra számíthatunk a küzdelmekben. Mondhatok bármit, az úgyis csak elszáll a levegőbe, s úgysem hiszik majd el, hogy igazam van. Nem alibinek használom a bírót, hiszen a kezünkben volt az olaszok s az albánok elleni meccs is, kihagytunk két tizenegyest, magunkban is hibát kell keresni, és sajnálom, hogy nem látják és nem ismerik el Horvátországot, de köszönettel tartozom a játékosok felé. Ez nem a mi tornánk volt, köszönet a szurkolóknak is, büszkék vagyunk, hogy több százezren jöttek el Németországba. Az élet megy tovább, a győzelem és a vereség is a játék része” – mondta Dalic, aki szerint a szintén a bírót szidó Luka Modric annak ellenére, hogy tizenegyest rontott, a meccs egyik legjobbja volt.

„Luka kihagyott egy tizenegyest, de utána nem sokkal akcióból betalált, ami így még szebb is volt. Megint a legjobbját nyújtotta, azért cseréltem le, mert kellett a hajrára valaki, aki többet tud futni nála, több mozgásra volt szükségünk, Luka pedig kihajtotta magát 80 perc alatt.”

Euro 2024: Croatia - Italy
Modric is elégedetlen volt a játékvezetéssel
Fotó:  JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

„Ez sokáig fájni fog, nem egyszerű, de ilyen a foci, néha ad, néha elvesz valamit, annak ellenére, hogy mennyit dolgozol. Tudjuk, milyen érzés nyerni, közösen ünnepelni, de most ebből is tanulni. Az én hibám, hogy nem jutottunk tovább a csoportból, vállalom a felelősséget, a játékosokat pedig csak dicsérni tudom, azért, amit az elmúlt egy hónapban tettek” – mondta Dalic, akinek a csapata még matematikailag továbbjuthat, de ehhez más csapatok eredményei szükségesek már.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről