Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Sallai Roland számára borzalmasan alakult a 2022. szeptember eleji bajnoki a Freiburg színeiben, ugyanis súlyosan megsérült a Bayer Leverkusen elleni bajnokin. Az akkor sérülést okozó focista, Jonathan Tah minden bizonnyal szerda este is összefut majd a pályán a magyar jáétkossal.

Sallai Rolandot akkor hordágyon kellett levinni a pályáról, a Freibug szélsője arccsonttörést szenvedett. A Leverkusen elleni találkozó ötödik percében a labdáért vívott harcban a német válogatott Jonathan Tah arcon rúgta Sallai Rolandot, akit ezt követően ápolni kellett. A támadó végül nem folytathatta a játékot, és hordágyon vitték le a pályáról vastaps közepette.

Az később derült ki, hogy Sallai Roland arccsontja eltört, meg is kellett műteni a válogatott játékost. Hosszú és veszélyes volt az operáció, ugyanis menet közben derült ki, hogy több helyen is eltört a játékos szemüregében a csont, ám ez a vérömlenyek és a duzzanat miatt nem látszott korábban a röntgenfelvételeken.

Sallai Roland súlyosan megsérült a Leverkusen elleni bajnokin 2022. szeptember 3-á, sokáig csak maszkban focizhatott visszatérése után
Fotó: UWE KRAFT / AFP)

"A műtét hála istennek rendben lezajlott, Roli már jobban van. Egy fémlemezzel megerősítették a törött csontrészt, egyelőre bent tartják a kórházban, ahol még egy igen komoly szemvizsgálat is vár rá. Az orvos azt mondta, nagyon picin múlt, hogy nem vakult meg, ha az ellenfél cipője pár milliméterrel arrébb találja el a szemét, akár nagyon súlyos is lehetett volna a sérülés" - mondta akkor a játékos édesapja.

Sallai Tibor hozzátette, a teljes felépülés három hónapot vesz majd igénybe, ez azonban nem azt jelenti, hogy fia addig nem edzhet vagy játszhat: ez arra vonatkozik, hogy ennyi idő múlva hagyhatja majd el a speciális védőmaszkot, és akkor nyilvánítják majd gyógyultnak. Sallai később sokáig védőmaszkban focizhatott csak.

RB Leipzig - SC Freiburg
Sallai hónapokat hagyott ki, majd maszkban tért vissza
Fotó: HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Jonathan Tah később bocsánatot kért a történtekért. 

A mérkőzés után írt nekem egyből, nagyon sajnálta a történteket, elmondta, nem szándékos volt az eset és mihamarabbi gyógyulást kívánt, ez egy jó gesztus volt tőle

 - mondta Sallai.

A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy összejöhet egy másik pikáns párharc is a magyar-német meccsen szerda este, ugyanis Florian Wirtz és Botka Endre összefuthatnak a pályán, ők tavaly márciusban a Fradi és a Leverkusen Európa-liga-nyolcaddöntőjének első, németországi meccsén estek egymásnak, amelyet a Bayer 2-0-ra megnyert.

Abban a másodpercben, amikor nekem jött az a fiatalember, nem tudtam gondolkodni

 – magyarázta Botka a meccs után, amelyen szerinte Wirtz valószínűleg szándékosan provokálták ki nála a német a sárga lapot, mert így eltiltott lett a budapesti visszavágóra. A Leverkusen végül kettős győzelemmel jutott tovább, Wirtz pedig Tah-hoz hasonlóan német bajnok lett idén.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről