Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
A Manchester United edzője, Erik ten Hag egy holland tévéműsorban arról beszélt, hogy a nyaralásán lepte meg őt a klub képviselője.

Sokáig úgy tűnt, hogy hiába az FA-kupa-győzelem, Erik ten Hagnak mennie kell a Manchester United éléről, de gyorsan nagyot fordult vele a világ, ugyanis most már ott tartanak a felek, hogy a szakember új szerződéséről tárgyalnak. A Manchester United menedzsere egy holland tv-műsorban beszélt az elmúlt napok történéseiről, aminek az lett a vége, hogy az edző maradhat a United kispadján, sőt, új szerződést is kínálnak neki.

776140671
Erik ten Hagot Ibizán lepték meg a klub képviselői
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

„A klubvezetők eljöttek hozzám, miközben Ibizán nyaraltam. Egyszer csak ott álltak a küszöbön, és elmondták, hogy velem szeretnék folytatni” – mondta a NOS holland tévécsatornának, az követően, hogy csapata csak a nyolcadik lett az angol Premier League-ben, ami a klub történetének legrosszabb helyezése a PL-ben.

Az nyílt titok volt, hogy a United új résztulajdonosa, Sir Jim Ratcliffe vagy a klubtól valaki más tárgyalt a Bayern Münchentől elküldött Thomas Tuchellel, de ezek a tárgyalások megrekedtek és végül a holland mellett döntöttek.

„A Manchester Unitednél elmondták, hogy beszéltek Thomas Tuchellel, de végül arra a döntésre jutottak, hogy már megtalálták a legjobb menedzsert. Az Ineos időt szánt a döntésre, hiszen új szereplők az angol fociban, teljesen normális dolog, hogy értékelik a szezont, nem titok, hogy több jelölttel is tárgyaltak” – mondta Erik ten Hag, aki az első szezonjában a harmadik helyen végzett a manchesteriekkel, Ligakupa és FA-kupa-döntőbe vezette a csapatot, majd 2023-ban Ligakupát nyert, idén pedig FA-kupát.

Ten Hag annak ellenére, hogy megérti a vezetők döntését, hogy másokkal is tárgyaltak, még nem állapodott meg az új szerződéséről.

„A Manchester United és én még tárgyalunk. Meg kell egyeznünk a szerződés részleteiről, ami soha sem egyszerű, még több részletet át kell beszélnünk” – mondta a holland, aki ezek szerint megúszta a nyolcadik helyet, az FA-kupa-sikernek köszönhetően pedig csapatával a következő szezonban az Európa-ligában is szerepelhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről