Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo újabb elképesztő rekordot állított fel, miután pályára lépett a németországi Európa-bajnokságon, azonban az ötszörös aranylabdást ismét komoly kritika érte.

A portugál válogatott egy ráadásban szerzett góllal 2-1-re legyőzte a cseheket az F csoport első forulójában. Cristiano Ronaldo a hatodik kontinenstornáján lépett pályán és a 26. Eb-meccsét játszotta - mindkettővel rekorder -, Pepe pedig 41 évesen és 113 naposan Király Gábort megelőzve a legidősebb játékos lett az Eb-k történetében.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group F Portugal v Czech Republic
Ronaldo a hatodik kontinensviadalán lépett pályára
Fotó: AFP

A végső győzelemre is esélyesnek tartott portugál csapat uralta ugyan a meccset, de a szakértők szerint a luzitánok játéka erősen döcögött a bátran játszó cseh válogatott ellen, amely a 62. percben megszerezte a vezetést. A portugálok hét perccel később egy öngóljával jöttek vissza a meccsbe, majd a csereként beállt Francisco Conceicao a 92. percben megnyerte a meccset Portugáliának.

Ronaldo a portugál válogatott gyengepontja? 

A második portugál gól előtt Ronaldo akár főszereplő is lehetett volna, de a fejese a kapufáról kipattant, Diego Jota pedig hiába lőtte be, a gólt nem adták meg, mert a videózás során kiderült, hogy Ronaldo lesen volt. Az ESPN beszámolója szerint Ronaldo ért a legkevesebbszer (32) a labdához, azonban a legtöbb lövéssel is ő próbálkozott, szám szerint ötször. Ez persze annak is köszönhető, hogy a társak akkor is őt kereszték a labdákkal, amikor nem volt tiszta gólhelyzetben.

Hogy Ronaldo 39 évesen is mekkora értéke a portugál válogatottnak, azt jól mutatja, hogy minden labdaérintését hatalmas ováció fogadta a szurkolóktól, a szünetben pedig lelkesítő beszéddel próbálta feltüzelni csapattársait a játékoskijáróban.

Portugal v Czechia: Group F - UEFA EURO 2024
Cristiano Ronaldót kritizálta a neves sportújságíró
Fotó: NurPhoto via AFP

A győzelem ellenére azonban heves vita robbant ki a közösségi médiában Cristiano Ronaldo szerepéről. A 39 éves klasszist már a katari vb-n is sokan bírálták, és felmerült annak a kérdése, hogy a kezdőben vagy csak csereként segítse a csapatot. Ronaldo az Eb-selejtezőkben 10 góllal segítette a portugálokat, de csehek elleni mérkőzés után komoly bírálat érte. Ezúttal ugyanis a világ egyik legtapasztaltabb sportkommentátora, Richard Keys fogalmazott meg éles kritikát Ronaldóval szemben, mondván a sebessége miatt nem tud már hasznos tagja lenni a válogatottnak – amely hemzseg a tehetséges játékosoktól.

Mindannyian tudjuk, hogy generációja egyik legjobbja volt. De ez már egy másik Ronaldo. Nagyon messze van attól, hogy a régi önmaga legyen. A csehek ellen figyeltem a játékát, és volt egy pont, amikor arra gondoltam, hogy ezen a tornán bebizonyíthatja, hogy tévedek - de a futással nem ápol jó barátságot"

 – mondta a Bein Sport szakértője.

"A másik dolog, ami vele kapcsolatban zavar, az az, hogy egészen addig a pillanatig minden rendben van, amíg le nem jön a pályáról, vagy nem kezd, mert akkor megsértődik. Úgy viselkedik, mint a bokszolók, akik soha nem tudják, mikor kell idejében visszavonulni. Szerintem ő is ebbe a kategóriába tartozik"– mondta Keys.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről