Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Élő:
Vágólapra másolva!
Egy híres spanyol újságíró "sokkoló" forgatókönyvvel rukkolt elő a 2024-es Európa-bajnokság egyik meccsét illetően. A Románia-Szlovákia mérkőzésen ugyanis mindkét csapatnak kiváló eredmény a döntetlen, emiatt pedig már világszerte zuhanni kezdtek az oddsok erre a kimenetelre.

Mint ismert, Romániát 2-0-ra győzte le szombaton Belgium, de így is románok kezében van a sorsuk az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe jutásért folytatott küzdelemben. Emiatt már egy esetleges Szlovákiával kötött „üzletről” beszél a nemzetközi sajtó - írja a gsp.ro.

Románia, Szlovákia
A döntetlen lett a legvalószínűbb kimenetel a Románia-Szlovákia meccsen
Fotó: AFP

Döntetlen lesz a román-szlovák meccs?

Egyértelműen az E csoport a legkiegyensúlyozottabb a 2024-es Európa-bajnokságon, mivel Romániának, Belgiumnak, Szlovákiának és Ukrajnának 3-3 pontja van az utolsó forduló előtt. Szlovákia-Románia és Ukrajna-Belgium mérkőzéseket rendeznek szerdán 19 órától.

A románok pillanatnyilag vezetik a csoportot. Az Ukrajna elleni 3-0-s győzelem ugyanis jobb gólkülönbséget jelent számukra. A fő szempontot az egymás elleni mérkőzések jelentik, de a jelenlegi helyzetben, amikor minden csapatnak van egy győzelme és egy veresége, még a gólkülönbség az elsődleges.

A fogadási oddsok drasztikusan elkezdtek csökkeni a Románia-Szlovákia összecsapás döntetlenjére. Az egyik leghíresebb spanyol újságíró - akinek több mint 3,5 millió követője van az X-en -, Alexis Maria Martin-Tamayo Blazquez, vagy ahogy a legtöbben ismerik, „MisterChip” hívta fel erre a figyelmet.

„Az utolsó szakaszban elért 

döntetlennel Románia és Szlovákia együtt menne tovább, és biztosan kiejti a Belgium-Ukrajna párharc vesztesét. 

Ha mindkét meccs döntetlenre végződik, akkor mindannyian Ukrajna előtt végeznek. Tökéletes forgatókönyv"– írta az X-fiókjában MisterChip.

Igaza van MisterChipnek? Mit mondanak a számok?

A MisterChip által kidolgozott forgatókönyv szerint Románia és Szlovákia 4 pontot érne el, így nem számít, mi történik a Belgium-Ukrajna találkozón:

Ha Belgium legyőzi Ukrajnát, a sorrend így nézne ki: Belgium (6), Románia (4), Szlovákia (4), Ukrajna (3).
Ha Ukrajna legyőzi Belgiumot, a sorrend így nézne ki: Ukrajna (6), Románia (4), Szlovákia (4), Belgium (3)
Ha Belgium döntetlent játszik Ukrajnával, a sorrend így nézne ki: Románia (4)/Belgium (4), Szlovákia (4), Ukrajna (4).

Az ukránok tehár az utolsó helyen végeznének, nekik van ugyanis a legrosszabb gólkülönbség. Négy ponttal 99 százalékig biztos, hogy harmadikként tovább lehet jutni a nyolcaddöntőbe.

Még egy fontos részlet: a csoportok utolsó játéknapján rendezik a Szlovákia-Románia meccset. Ebben a pillanatban az A, B, C és D csoport helyzetei már ismertek lesznek.

A helyezések tekintetében először egymás elleni mérkőzések döntenek pontazonosság esetén, majd a jobb gólkülönbség, végül a szerzett gólok. Ha mind a három egyezik, akkor a jobb gólkülönbség az összes csoportmérkőzésen, az összes csoportmérkőzésen több lőtt gól, a lapok száma, majd az európai kvalifikációk rangsorában elfoglalt hely (ha Németországról van szó, a házigazda csapatot sorsolják) dönt. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről