Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott még sosem vívott tétmérkőzést a skót csapattal, mellyel vasárnap a németországi Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában csap össze. A nagyképű skótok már a találkozó előtt számolgatnak, kivel találkozhat a csapatuk a nyolcaddöntőben.

Szokatlan optimizmus tölti be a levegőt a magyar válogatott csoportellenfelénél, miután Skócia Svájc ellen 1-1-es döntetlent játszott a 2024-es Európa-bajnokságon, ez pedig nagy esélyt ad számukra a továbbjutásra.

Scotland v Switzerland - UEFA EURO 2024
A skótok már számolgatnak 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Andrzej Iwanczuk/NurPhoto

Optimistán várják a skótok a magyar elleni Eb-meccset

Skócia előbb a nyitómeccsen 5-1-re kikapott a házigazda Németországtól, majd szerdán Kölnben a svájciak elleni 1-1-es eredménnyel hamar visszahozta a továbbjutási reményeit. A vasárnapi utolsó csoportmeccset a mieink ellen játsszák majd, és a skót lapok szerint valós esélye van a továbbjutásra.

A The Scotsman beszámolója szerint a döntetlen nagyszerű lehetőséget kínál Steve Clarke csapatának, hogy megtegye azt, amit még egyetlen skót válogatott sem tett meg korábban, azaz, hogy továbbjusson a kieséses szakaszba. A győzelem ugyanis garantálja a továbbjutást a nyolcaddöntőbe a skótoknak, a lap szerint pedig nincs okuk kételkedni a sikerben.

Az elmúlt időszakban ugyanis a skótok legyőzték Spanyolországot, Dániát és Norvégiát is – így abban bíznak, hogy Stuttgartban a magyar válogatott sem lehet akadály, és akkor a skót futballtörténelemben először kieséses szakaszba kerülhetnek. A skótok annyira bíznak a sikerben, hogy már azt számolgatják, kik lehetnek az ellenfelek a 16 között.

Mivel Németország megnyerte első két csoportmeccsét és hat pontot szerzett az A-csoportban, Skócia nem végezhet a csoport élén. Maximum négy pontot szerezhetnek, így elsők már nem lehetnek. Viszont továbbra is fennáll annak a lehetősége, hogy Skócia a második helyen végezzen a csoportjában, bár erre elég kicsi az esély még akkor is, ha vasárnap legyőzi Magyarországot. A második helyhez Skócia győzelme és svájci vereség kellene Németország ellen, legalább hatos gólkülönbséggel.

A második hely esetén a B-csoport második helyezettje elleni összecsapá jönne, amely a torna egyik legnehezebb csoportja. Jelenleg ez az Olaszország elleni csatát jelentené, ez azonban még változhat.

A skótok úgy számolnak, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a harmadik helyen jutnak tovább - a négy legjobb csoportharmadik folytathatja a szereplését az Eb-n -, ez esetben még sokismeretlenes az egyenlet. 

Egy dolog biztos, hogy ez esetben csoportelsőt kapna a skót válogatott. A legvalószínűbb ellenfél vagy a B csoport (Spanyolország) győztese, vagy az F csoport győztese (Portugália), vagy az E csoport győztese (Belgium, Ukrajna, Románia vagy Szlovákia).

Mindenesetre nagy számolgatásban vannak a skótok, reményeink szerint azonban vasárnap (ma) este a magyar válogatott fog nyerni, a skótoknak a számolgatás helyett pedig marad a hazaút megszervezése. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről