Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Fehérvár FC bejelentette, hogy az Újpestre távozó Bartosz Grzelak helyét Pető Tamás veszi át.

A fehérvári klub mindenben megállapodott az 50 esztendős szakemberrel, aki hétfőn találkozik először a játékosokkal - szmolt be a hírről a Vidi honlapja.

Pető Tamás
Pető Tamás lett a Fehérvár edzője
Fotó: Fehérvár FC

Hétfőtől Pető Tamás irányítja a Fehérvár szakmai munkáját - a klubnál korábban játékosként, játékosmegfigyelőként, másodedzőként és megbízott edzőként is dolgozó szakemberrel mindenben megállapodtak a közös munkáról, így az adminisztratív teendők elvégzése után hétfőn megkezdi a munkát a csapattal.

Pető Tamás 1974. június 8-án született Ajkán. Pályafutását Veszprémben kezdte, majd 1995-ben Győrbe igazolt, ahonnan egy évvel később Székesfehérvárra vezetett az útja. Az 1996/97-es idényben 37 mérkőzésen 6 gólt szerzett csapatunkban. Tőlünk Újpestre igazolt, 1998-ban tagja volt a lila-fehérek máig utolsó bajnokcsapatának. A 2000-es évek elején Belgiumban légióskodott, majd egy évre hazatért, és a Vasas játékosaként bajnoki bronzérmet szerzett. Ezt követően hat évig Hollandiában légióskodott a NAC Breda csapatában, ahol 83 alkalommal lépett pályára és 5 gólt szerzett. Profi játékospályafutását a Lombard Pápa együttesében fejezte be 2009-ben. A magyar válogatottban 1998 és 2002 között 14 alkalommal szerepelt.

Visszavonulása után 2011 és 2012 között játékosmegfigyelőként dolgozott a Vidinél, majd 2015 júliusától 2018 decemberéig másodedzőként segítette Bernard Casoni, Horváth Ferenc, Henning Berg és Marko Nikolics munkáját is. 

Casoni távozása után 2015. augusztus 19-e és október 6-a között - Horváth Ferenc érkezéséig - 8 mérkőzésen (6 NB I-es bajnokin és 2 Európa Liga-selejtezőn) megbízott edzőként irányította a Vidit. 

Székesfehérvárról Paksra vezetett az útja, ahol játékosmegfigyelőként segítette Csertői Aurél vezetőedzőt, majd a 2018/2019-es idény kezdetén átvette a veszprémi labdarúgócsapat irányítását, amely akkor még a megyei I-ben szerepelt.

Pető Tamás összesen hat évet dolgozott a királynék városában, ezalatt két bajnoki címet, továbbá három bronzérmet szerzett csapatával és az NB II küszöbéig vezette a Veszprém együttesét, a 2023/2024-es szezont az NB III Észak-Nyugati csoportjának harmadik helyén zárták.

Pető Tamás szakmai stábjának véglegesítése folyamatban van, erről később ad tájékoztatást a klub.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről