Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A vasárnap esti magyar-skót Eb-meccs előtt elképesztő botrány tört ki, ugyanis rengeteg magyar szurkoló rekedt a ferihegyi reptéren az egyik fapados német légitársaság hibája miatt. Azóta megérkezett a hivatalos magyarázat és kiderült, miért nem tudtak időben eljutni Stuttgartba a magyar drukkerek.

Az Eurowings Budapest-Stuttgart járatának vasárnap 16.15-kor kellett volna felszállnia, de ez nem történt meg. A gép végül óriási késéssel indult el, csak 20.34-kor kezdte meg a felszállást, így aki ezzel utazott, az nem érhetett oda a 21 órakor kezdődő magyar-skót meccs kezdetére. A reptéren még a beszállás előtt közölték az utasokkal, hogy azok, akik csak a mérkőzésre mennének, ne is szálljanak be, mert nincs értelme. Ennek köszönhetően óriási káosz tört ki, többen leszálltak, visszafordultak, emiatt pedig új utaslistát kell készíteni.

Last letter transport by plane from Berlin
Az Eurowings Budapest-Stuttgart járata hatalmas késéssel indult el
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A Mandiner beszámolt róla, hogy a reptér azóta hivatalos tájékoztatást adott ki, amelyben reagált az incidensre.

"A Eurowings légitársaság Stuttgartból induló járata a mai napon közel 3 órás késéssel, 18:21-kor érkezett meg a budapesti repülőtérre. A földi kiszolgáló vállalat a gépet a protokoll szerint felkészítette a visszaútra, és az utasokat beszállította. A beszállítás után derült ki, hogy a résidő miatt a járat nem tud 18:55-kor elindulni, hanem 20:22-kor fog felszállni. 

Mivel a gépen szurkolók is utaztak a ma esti EURO2024 futballmeccsre, így számukra nyilvánvalóvá vált, hogy nem fognak Stuttgartba érni a mérkőzés kezdetéig, így inkább úgy döntöttek, hogy leszállnak a gépről és elállnak az utazástól. Az ő poggyászaikat a gépből a földi kiszolgáló vállalat kiszedte, az utasok azt a gépnél felvehették, és a terminált a csomagokkal együtt elhagyták. 

A szurkolók leszállása előtt a gépre egy renitens utas viselkedése miatt rendőrt hívott a személyzet, a rendőri intézkedés után ő a gépen maradt. A stuttgarti járat végül 20:35-kor felszállt Budapestről, összesen 52 fő nem utazott el" - olvasható a közleményben.

"Az utasok folyamatosan kaptak tájékoztatást, hiszen a járat indulási információi a terminálon mindvégig elérhetők voltak a járatinformációs kijelzőkön. A további várható késést már a pilóta közölte az utasokkal beszállítást követően a gépen. A Budapest Airport elnézést kér az utasoktól a kellemetlenségért" - tették hozzá.

Ami a magyar-skót mérkőzést illeti, Marco Rossi együttese drámai meccsen, a csereként beállt Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra nyert, így még van esélye arra, hogy továbjusson a csoportjából.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről