Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya, David Beckham és III. Károly király az Európa-bajokságra készülő angol csapat esélyeiről beszélgetett az Izland elleni meglepő vereség után.

David Beckham nem akármilyen megtiszteltetésben részesült, ugyanis III. Károly King’s Foundation nevezetű jótékonysági szervezetének lett a nagykövete. A legendás angol futballista ezzel az első olyan ember lett, akit III. Károly megkoronázása óta ilyen poszttal tüntettek ki, a brit sajtó pedig úgy véli, ez az első lépcsőfoka annak, hogy Beckham a jövőben lovagi címet kapjon.

david beckham
David Beckham és Károly király jókedvűen beszélgettek
Fotó: AFP

Beckham kedd este részt vett az alapítvány ünnepségen a londoni Szent Jakab-palotában, és a beszámolók szerint Anglia uralkodója végig viccelődött a korábbi 115-szörös angol válogatott középpályással. A Daily Mail információi szerint III. Károlyt és a Lionel Messit is foglalkoztató Inter Miami résztulajdonosát nevetgélni hallották, amint Anglia Eb-esélyeit latolgatták az eseményen. A lap beszámolója szerint Károly király megkérdezte Beckhamet, hogy mi történt a Wembley-ben, miután múlt pénteken az Európa-bajnokságra készülő angol válogatott meglepetésre 1-0-ra kikapott Izlandtól felkészülési mérkőzésen, amire Beckham így válaszolt: "Nem hiszem, hogy sokat kellene belelátnunk a vereségbe".

"Nem igazán számít, igaz? Ez valami bemelegítés féle volt. Nem akarnak mindent kiadni magukból már az elején" – mondta Károly, mire a Manchester United és a Real Madrid egykori kiválósága megnyugtatólag csak annyit felelt, hogy Gareth Southgate csapata készen fog állni a németországi tornára. A februárban daganatos betegséggel diagnosztizált brit uralkodó erre feltartotta a hüvelykujját.

vilmos herceg, harry kane
Vilmos herceg meglátogatta az Eb-re készülő angol válogatottat
Fotó: AFP

Az Eb-re szinte utolsóként kiutazó angol háromoroszlánosokat a hétfői, utolsó hazai edzésén meglátogatta a trónörökös Vilmos herceg is, aki személyesen adta át az új mezeiket a játékosoknak, illetve sok szerencsét kívánt a tornára készülő együttesnek – írja a Bors. A beszámolók szerint a walesi herceg június 20-án – egy nappal a 42. születésnapja előtt – a helyszínről fog szurkolni Southgate csapatának a Dánia elleni mérkőzésen. Vilmost egyébként tavaly rengeteg bírálat érte, amiért nem utazott el Ausztráliába, hogy részt vegyen az angol női válogatott spanyolok elleni vb-döntőjén.

A legutóbb Eb-döntős angolok a C csoportban vasárnap a szerbek ellen kezdenek Gelsenkirchenben, négy nappal később a dánokkal találkoznak Frankfurtban, majd június 25-én a szlovénokkal csapnak össze Kölnben. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről