Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
Szerdán délben kisorsolta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének párosításait. A magyar bajnok Ferencváros kiemeltként várta a sorsolást, és eldőlt, hogy melyik két csapat közül kerül ki a Fradi ellenfele: a walesi TNS vagy a montenegrói FK Decic következhet.

Az UEFA szerdai, nyoni sorsolását már úgy várhatta kiemeltként a magyar bajnok Ferencváros, hogy nyolc csapatra szűkült az ellenféllista, hiszen a BL-selejtező keddi, első fordulós sorsolásából négy párharc közül húztak ki egyet a Fradinak. Pascal Jansen együttese a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a bajnoki ág első számú csoportjába került, ahol a nem kiemelt csapatok közül a The New Saints (walesi)–FK Decic (montenegrói), az FK Borac Banja Luka (bosnyák) – KF Egnatia Rrogozhine (albán), a Dinamo Minszk (fehérorosz) – Pjunik Jereván (örmény), és az Ordabaszi Simkent FK (kazah) – Petrocub Hincesti (moldáv) párharcok győztese körül került ki az FTC ellenfele.

Varga Barnabás, Fradi, Ferencváros, Botka Endre, BL-selejtező
Két csapatra szűkült a Fradi lehetséges ellenfeleinek listája a BL-selejtező második fordulójában 
Fotó: Csudai Sándor - Origo

E két csapat közül kerül ki a Fradi második körös ellenfele a BL-selejtezőben

A sorsoláson 

a Fradi végül a walesi TNS és a montenegrói FK Decic párharcának győztesét kapta, és az is kiderült, hogy otthon kezdi majd a párharcot. 

Az első meccseket július 23-án vagy 24-én, a visszavágókat egy héttel később (július 30-án vagy 31-én) rendezik majd. A Bajnokok Ligája megváltozott, 36 csapatos csoportszakaszáig a Ferencvárosnak összesen három párharcot kellene megnyernie. A fradi.hu emlékeztet rá, hogy az elmúlt években a nemzetközi kupaporondon elért eredmények alapján először fordul elő, hogy az FTC a második selejtezőkörben kapcsolódik be a lerangosabb európai kupasorozat küzdelmeibe.

A BL-selejtező útján hét csapat kerül majd a főtáblára – öt a bajnoki ágról, kettő a nem bajnoki ágról –, 29 együttes alapból ott van már a legjobbak között.

A Bajnokok Ligája 2025-ös döntőjét május 31-én rendezik a müncheni Allianz Arenában.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről