Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A brazil válogatott meglepetésre csak gól nélküli döntetlent játszott Costa Ricával az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Copa America D csoportjának hétfői első fordulójában, miközben Neymar a pályán szenvedő csapattárson gúnyolódott.

Az inglewoodi mérkőzés a kilencszeres bajnok brazilok fölényét hozta, jóval többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, de a befejezéseknél rendre pontatlanok voltak, amit jól mutat, hogy 19 lövésükből csak három találta el a kaput. A másik oldalon a Costa Rica-iaknak mindössze két próbálkozásuk volt, de így is egy értékes pontot szereztek.

Brazil v Costa Rica - CONMEBOL Copa America USA 2024
Neymar is ott volt a brazilok meccsén
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

A meccs után a pályára panaszkodott a Real Madrid klasszisa, Vinícius Jr, aki pocsék napot fogott ki, ugyanis 18-szor adta el a labdát, nem volt egy kapura lövése és egy sikeres csele sem, le is cserélte őt a meccsen Dorival.

Kicsit szerencsétlen, de nagyjából a meccsel egy időben került elő egy videó, amin a Copát a helyszínen csak nézőként figyelő Neymar mondott csúnya dolgokat.

Football: Copa America 2024 - 1st round day 1: Group D Brazil v Costa Rica
Vinícius Junior a válogatottban Neymar csapattársa, a Real Madriddal pedig a Bajnokok Ligájában parádézott
 Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A korábbi Barcelona-játékostól azt kérdezték, ki a legcsúnyább focista, akivel valaha találkozott: „A legcsúnyább? Ufff, nagyon-nagyon sokkal játszottam, ez nem lesz szép, de minden tisztelettel, Vini Junior. Ah, Vini szeretlek, jobban szeretlek, mint valaha” – mondta a Real klasszisáról a nem túl szép mondatokat Neymar.

A csoport másik találkozóján, Houstonban Kolumbia 2-1-re nyert Paraguay ellen, s ezzel vezeti a négyest. A 2001-ben győztes kolumbiaiak mindkét gólját a csapatkapitány James Rodriguez készítette elő, a csapat pedig már 24 mérkőzés óta őrzi veretlenségét. Ez volt sorozatban a kilencedik sikere, legutóbb 2022 februárjában, az argentinoktól kapott ki.

A következő fordulóban, pénteken Kolumbia Costa Ricával, Paraguay pedig Brazíliával csap össze.

Eredmények:
D csoport, 1. forduló:
Kolumbia-Paraguay 2-1 (2-0)
Brazília-Costa Rica 0-0

 

Mindent egy helyen az Eb-ről