Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Élő:
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott ugyan elveszítette a Svájc elleni első Európa-bajnoki mérkőzését, de remélhetőleg a játékosokon nem hagyott nyomot az ütés, és már újult erővel a németek elleni rangadóra koncentrálnak. Mi is így teszünk, mivel vasárnap távoztunk Kölnből és egy Weiler im Allgäuban tett kitérő érintésével megérkeztünk Stuttgartba, a szerdai találkozó helyszínére.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

Vasárnap reggel hétkor útnak indultunk Kölnből, ahol felejthetetlen élményekben volt részünk. A magyar válogatott ugyan elveszítette a Svájc elleni találkozót, azonban semmi sem fogható ahhoz a hangulathoz, amit a helyszínen megéltünk. A mérkőzés előtti vonulás minden helyi szemlélőnek fantasztikus látványt nyújtott, belülről megélni viszont sokkal jobb volt, különösen azért, mert mindenféle egyeztetés nélkül több barátomba is belebotlottam. 

Ismerős arcokba is belefutottam a kölni stadion felé
Fotó: Göbölyös András - Origo

A találkozó a végeredmény miatt csalódás volt, azonban a szurkolók kitettek magukért. Én a sajtópáholyban ültem, a kakasülőn "taktikai kameraállásból" néztem a meccset, mellettem pedig egy svájci kolléga ült, aki megszólalásig hasonlított a Liverpool szezon végén távozott edzőjére, Jürgen Kloppra. 

Amikor a mieink rákezdte az "izlandi szurkolásra" akkor még a "svájci Klopp" is elismerően nézett, és mondta nekem, hogy ezek a magyarok aztán nagyon tudnak szurkolni.

A meccs után aztán jött Marco Rossi sajtótájékoztatója, interjú a vegyeszónában a magyar játékosokkal, késő este pedig bedőltünk az ágyba, mert nagyon hosszú volt a nap. Vasárnap reggel hétkor útnak indultunk Kölnből, a célállomás Stuttgart volt, ahol a magyar válogatott a második Eb-meccsét játssza majd a házigazda német együttes ellen. Azonban előtte még tettünk egy kitérőt Weiler im Allgäuban, ahol a válogatott csatára, Ádám Martin volt a főszereplő az aznapi sajtóeseményen. 

A 250-nel száguldó vonattal három óra alatt Ulmban voltunk, onnan autóval mentünk tovább Allgäuba, ahol Ádám Martin mesélt a Svájc elleni meccsről és persze arról is, hogyan érintik a mémek, amelyek futótűzként terjednek róla az interneten. A magyar válogatott támadót láthatóan nem hozza lázba, hogy óriási sztár lett a világhálón, hangsúlyozta azt is, hogy ha gólt lő majd a németeknek, az nem azért lesz, mert a mémek felpaprikázták. 

Magyarország, magyar válogatott, központ, főhadiszállás, szállás, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, sajtótájékoztató, 2024.06.16.
Ádám Martin az internet legújabb világsztárja
Fotó: Mirkó István

A sajtótájékoztató követően egy 250 kilométeres út várt ránk Stuttgart felé. Az Európa-bajnokságon nemcsak a jegyekért, hanem a szállásokért és öldöklő harc folyik, így Mirkó István fotós kollégámmal nem kerültünk egy hotelbe, hanem 30 kilométerre vagyunk egymástól. Este hét órakor megérkeztem a szállásomra, gondoltam végre meg tudok vacsorázni és megnézhetem az angol-szerb meccset is.

Éppen indultam a szálloda éttermébe, azonban a kártya, amit kaptam, nem zárta a szobám ajtaját. Ezt jeleztem a kedves recepciós hölgynek, aki megoldásként adott egy kulcsot, de miután azt elfordítottam a zárban, az ajtóm ugyanúgy nyitva maradt. 

Végül azt a megoldást találtam ki, hogy a laptopommal és az Európa-bajnokságra szóló akkreditációmmal megyek vacsorázni, mert jelenleg ez a két legnagyobb értékem. 

A nap végül felemásan zárult, mert húsz perc szöszölés után magamhoz vettem az értékeimet, a vacsorám mellé kikértem magamnak egy korsó sört, és eljutottam oda, hogy végre meg tudjak nézni egy meccset az Eb-n nyugodtan.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group C Serbia v England
Az angol válogatott meccse tökéletes altató volt
Fotó: AFP/Alberto Pizzoli

Azonban ez az angol-szerb meccs annyira nézhetetlen volt, hogy a félidőben felmentem a szobámba, és valamikor a 70. perc környékén el is aludtam. Jósolni nem tudok, de van egy olyan érzésem, hogy a mieink németek elleni szerda meccse ennél jóval izgalmasabb lesz. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről