Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Az angol sztárokat sok kritika érte, hiába arattak 1-0-s győzelmet Szerbia ellen a 2024-es Európa-bajnokság vasárnap. Hiába szerzett már a 13. percben Anglia Jude Bellingham fejesével vezetést, ezt követően a szerbeknek is sok lehetőségük adódott, és bár nyert Gareth Southgate együttese, az európai újságírók nem voltak elragadtatva a produkció láttán.

A brit Daily Mail szedte össze az európai médimuok kritikáit az angol válogatottról, hozzátéve, hogy ez a teljesítmény nem felelt meg semmilyen szempontból nézve.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group C Serbia v England
Senki nem volt lenyűgözve az angolok játékától 
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Kemény kritikákat kaptak az angolok

A hírhedten kemény francia sportújság, a L'Equipe például 

3-as (10-es a legmagasabb) értékelést adott John Stonesnak a teljesítményéért, aki a lap szerint az első perctől fogva küzdött a csatárral, Dusan Vlahoviccsal, és „sok baklövése” volt a meccsen.

A L'Equipe hozzátette, hogy a korábbi sérülése és betegsége miatt „nem volt a legjobb formában”. Harry Kane-nek is csak 5-öst adtak a visszafogott teljesítményéért. Phil Foden, Marc Guehi és Kieran Trippier csatlakozott hozzá, míg Jordan Pickford és Kyle Walker is csak 6/10-et kapott a győzelem ellenére.

A német BILD Bellinghamet emelte ki, mint „az egyetlent, aki kiemelkedik” – annak ellenére, hogy Angliában számos sztár van, köztük a Premier League és a Bajnokok Ligája győztesei.

Per Mertesacker – az Arsenal jelenlegi akadémiai főnöke és korábbi védője – szerint ez „nagyon gyenge teljesítmény volt az angoloktól”, míg Chris Kramer szerint „egyszerűen nem volt jó Anglia”.  

A német lap szerint Angliának „fokoznia kell a tempón”, ha július 14-én a magasba akarja emelni az Európa-bajnoki trófeát.

Spanyolországban a MARCA és  a Mundo Deportivo is úgy érezte, hogy van „Bellingham és senki más”. A csapat játékáról széles körben azt írták, hogy Anglia „unalmas és nagyon kiegyenlített párharcot vívott”, és úgy vélték, Angliának „nehéz dolga” lett volna erősebb ellenfelekkel szemben.

Mint ismert, a legutóbb ezüstérmes angol válogatott 1-0-ra győzte le a szerb együttest a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi második mérkőzésén. Ami a meccset illeti, hiába szereztek az angolok vezetést már a 13. percben Jude Bellingam révén, a második félidőt sokkal aktívabban kezdte a szerb csapat, amely letámadással próbálkozott, ennek eredményeként ki tudott alakítani helyzeteket. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, az angolok nem igazán pörögtek fel, a szerbek pedig - bár határozottabban futballoztak, mint az első félidőben - nem voltak célratörőek a kapu előtt, így nem is jöhetett össze az egyenlítés.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről