Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A francia világbajnok Kylian Mbappé a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

A 25 éves játékos Madridba igazolását a nemzetközi sportsajtó már hónapok óta tényként kezelte, újdonsült együttese azonban csak hétfőn, két nappal a klub történetének 15. BL-győzelme után jelentette be érkezését.

A spanyol klub honlapján nem említik, hogy Mbappé hány évre írt alá, azonban az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano vasárnap már megszellőztette, hogy a francia támadó ötéves szerződésben állapodott meg a Királyi Gárdával.

Egy álom vált valóra, boldog és büszke vagyok, hogy álmaim klubjához csatlakozhatok. Senki sem értheti, mennyire izgatott vagyok most. Alig várom, hogy találkozzunk, madridisták, és köszönöm a hihetetlen támogatásotokat" 

- írta az instagram-oldalán a világbajnok francia támadó, aki több Real Madrid-mezes gyerekkori képet is megosztott magáról. 

A hírek szerint Mbappé évente 15 millió eurót fog majd kapni a madridiaktól, és kap egy 150 millió eurós aláírási bónuszt is, amit ötfelé osztanak majd és a kereskedelmi jogainak is megkapja egy bizonyos százalékát.

A bennfentesek már azt is tudni vélik, hogy a horvát aranylabdás Luka Modric esetleges távozása esetén a francia kapja majd a 10-es mezt a Real Madridban. 

Vége a szappanoperának

A nemzetközi sportsajtó 2022 májusában tényként kezelte, hogy Mbappé nem hosszabbítja meg a szerződését a Paris Saint-Germainnél, és Real Madrid játékosa lesz. Azonban megakadtak a tárgyalások, ugyanis a világbajnok csatár édesanyja - aki egyben az ügynöke is - több mint 100 millió eurós aláírási pénzt akart kicsikarni Florentino Péreztől, a Real Madrid elnökétől. Emellett Mbappé madridi szerződése azért (is) eshetett kútba, mert a támadó kereskedelmi jogaiból származó bevételek 50 százalékát a spanyol klub kívánta megtartani, ebbe pedig nem ment bele Mbappé.

Hosszas huzavona után aztán a világbajnok francia támadó két évvel meghosszabbította a szerződését a Paris Saint-Germainnel, mindezt 300 millió eurós aláírási pénzért és idényenként 100 millió euróért, amivel a világ legjobban kereső focistája lett.

Mbappé sosem csinált titok abból, hogy a Realhoz igazol
Fotó: AFP/Franck Fife

Ezt követően lehúzott még egy botránymentes évet Párizsban, 2023 júniusában aztán robbantotta a bombát, amikor levélben tájékoztatta a párizsi klub vezetőit, hogy biztosan nem fogja meghosszabbítani a 2024-ben lejáró szerződését.

A 2022-es katari világbajnokság gólkirálya 2017-ben az AS Monacótól igazolt a PSG-hez, amelyben a 308 meccsen lőtt 256 találatával gólrekorder lett, hatszor nyert bajnoki címet, négyszer Francia Kupát, a gólkirályi címet pedig 2019 és 2024 között sorozatban hatszor nyerte meg a Ligue 1-ben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről