Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Szombat délelőtt a magyar labdarúgó-válogatott Weiler im Allgäuban megtartotta utolsó edzését a skótok elleni sorsdöntő Eb-mérkőzés előtt. A gyakorlás első 15 percét megtekinthették a sajtó munkatársai, akik néhány másodperc után elkezdtek aggódni, ugyanis hiába keresték, sehol nem találták a csapatkapitány Szoboszlai Dominikot.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

A magyar válogatott ugyan elveszítette az első két meccsét az Európa-bajnokságon, azonban az fontos, hogy nincs temetői hangulat a csapat háza táján. A Svájc elleni vereség után Marco Rossi szövetségi kapitány és a válogatott játékosai és elégedetlenek voltak a produkció miatt, a németek elleni meccs után azonban nagyot fordult a világ. A 2-0-ra elveszített csoportrangadón a válogatott játékosai a tudásuk legjavát adták, és csak a balszerencsének, meg talán a holland bírónak, Danny Makkelie-nek köszönhetik, hogy nem tudtak pontot szerezni az Európa-bajnokság egyik legjobb csapata ellen. 

Magyarország, magyar válogatott, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, edzés, 2024.06.22.
Szoboszlai nélkül kezdte az edzést a magyar válogatott  
Fotó: Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

Szombat délelőtt Rossi mester megtartotta utolsó edzését Weiler im Allgäuban. A keret tagjai jó hangulatban végezték a bemelegítést, az viszont azonnal feltűnt, hogy nem jött ki a pályára a németek elleni meccset is kihagyó Balogh Botond és Nego Loïc. 

A nagy forgatagban csak néhány perc múlva tűnt fel, hogy a csapatkapitány Szoboszlai Dominik sincs ott a gyepen a társaival.

Az MLSZ-hez közeli értesüléseink szerint a Liverpool sztárja nem sérült, mindössze annyi a helyzet vele, hogy az edzést a regenerációs sátorban kezdte, külön a társaitól, a munka végeztével pedig csatlakozik a kerethez az edzés hátralévő részében.

Magyarország, magyar válogatott, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, edzés, 2024.06.22.
Balogh Botond mellett Nego Loic sem edzett együtt a társakkal
Fotó: Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

Mint ismert, a magyar válogatott csapatkapitánya cserét kért az Izrael elleni utolsó Eb-felkészülési meccsen. A találkozó 56. percében Szoboszlai Dominik elkezdte masszírozni a combját, majd hosszas ápolás után nem tudta folytatni a játékot, azonban a saját lábán hagyta el a játékteret. 

Ami viszont félelemre adhat okot, hogy Szoboszlai Dominik bombaformában kezdte a szezont, azonban január 1-én ugyanez a combja sérült meg a Newcastle elleni bajnoki mérkőzésen, ezt követően pedig egy hónapot ki kellett hagynia, sokak szerint pedig a csúcsformáját sem sikerült azóta visszanyernie. 

Szoboszlai az Izrael elleni lecserélést követően azt mondta, hogy nem sérült meg, csak kicsit beállt a lába, ezért elővigyázatosságból kért cserélt. Azonban itt a németországi Európa-bajnokság helyszínén folyamatosan arról pusmognak, hogy valami lehet a Liverpool sztárjátékosával, mert közel sem tud annyit vállalni a meccseken, mint ahogy azt megszokhattuk tőle. 

Magyarország - Izrael, MagyarországIzrael, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülés, felkészülési mérkőzés, Szoboszlai Dominik felkészülésimérkőzés, Nagyerdei Stadion, Debrecen, 2024.06.08.
Szoboszlai már az Eb előtt ráijesztett a magyar szurkolókra
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Balogh Boton és Nego Loïc azonban a társaiktól külön készülnek, így ők nagy valószínűséggel kihagyják majd a skótok elleni találkozót. 

A magyar válogatott a délelőtti edzést követően útnak indult Stuttgartba, ahol vasárnap este kilenc órától fog megmérkőzni a skót csapattal. 

Szombat este fél héttől Marco Rossi és két játékosa, Botka Endre és Szalai Attila tartanak majd sajtótájékoztatót. Ezt követően nyilatkozik majd az esélyekről a skótok edzője, Steve Clarke.

A magyar válogatott legközelebb június 23-án, vasárnap este kilenckor lép pályára a stuttgarti Mercedes-Benz Arénában a skót válogatott ellen. Mindkét csapat csak győzelemmel juthat tovább az A csoportból.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről