Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
Julian Nagelsmann, az Európa-bajnokságon a magyarokkal azonos csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a sok kihagyott helyzet ellenére elégedett volt csapata teljesítményével az Ukrajna elleni gólnélküli döntetlen után, egyben eldőlt, milyen kezdő tizeneggyel számol a tornán.

Hétfőn este a magyar válogatottal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német együttes lejátszotta utolsó előtti felkészülési mérkőzését a hazai rendezésű kontinenstorna előtt. Julian Nagelsmann együttese 0-0-s döntetlent játszott Nürnbergben a szintén Eb-résztvevő ukrán válogatott ellen. A németek hétfőn 27 gólszerzési lehetőséget alakítottak ki Nürnbergben, de egyszer sem tudtak a kapuba találni. A német válogatottban Julian Nagelsmann nem számíthatott a Real Madrid visszavonuló legendájára, a BL-döntőben gólpasszt adó Toni Kroosra és szintén a madridi csapatban futballozó Antonio Rüdigerre, valamint a londoni fináléban érdekelt két másik dortmundi játékosra, Niclas Füllkrugra és Nico Schlotterbeckre sem. Az ukránok legnagyobb hiányzója a Real Madridi BL-győztes kapusa, Andrij Lunyin volt, aki a Dortmund elleni döntőben nem kapott lehetőséget Carlo Ancelottitól, de így is 31 meccsen védett az idei szezonban, ezzel oroszlánrészt vállalt a madridiak bajnoki címében és a 15. Bajnokok Ligája diadalában. 

Germany - Ukraine
Juilian Nagelsmann nem számíthatott mindenkire, de a németek szerint már megvan a fejében a kezdőcsapat
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

"Összességében elégedett vagyok. Jó meccset vívtunk, megfelelő hozzáállással" - nyilatkozott Nagelsmann. Hozzátette, sokszor egy kis szerencse kellett volna a gólhoz, de erre nem foghatják, hogy nem nyertek, ezért tovább kell dolgozniuk. 

A szakember szerint a hétfőihez hasonló meccsre kell számítaniuk Skócia és Magyarország ellen.

Az MTI azt írja, hogy német újságírók szerint az ukránok elleni meccs után egyértelműen kirajzolódott, milyen kezdőcsapattal számol Naglesmann az Eb-n. Eszerint a 

Neuer - Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt - Andrich, Kroos - Musiala, Gündogan - Wirtz, Havertz

 kezdő tizenegy csak sérülés esetén változhat.

A Nationalelf június 14-én, a müncheni nyitómérkőzésen a skótok ellen kezdi az Eb-t, majd június 19-én Stuttgartban a magyarokkal csap össze, június 23-án pedig a svájciakkal találkozik utolsó csoportmérkőzésén. 

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről