Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Élő:
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szombat délután 3-1-re kikapott a svájci csapattól a kölni Rhein Energie Stadionban, ezzel a magyar válogatott nehéz helyzetbe került, ugyanis az A csoport élén álló, házigazda német együttes ellen kellene javítania az Európa-bajnokságon. A találkozó után Nagy Ádám, a magyar válogatott középpályása értékelt a vegyeszónában a média munkatársainak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

„Csalódottak vagyunk, dühösek vagyunk, de csak magunkat okolhatjuk. Nem úgy kezdtük a meccset, ahogy terveztük, nem volt sikeres a letámadásunk. Ha ezt időben lereagáljuk, akkor visszaálltunk volna mély blokkba és akkor nem adtunk volna teret nekik a mélységi passzoknak. 

Nem engedhetjük meg senkinek, hogy kétgólos hátrányba kerüljünk, mert ezen a szinten nagyon nehéz visszakapaszkodni”

 – mondta Nagy Ádám a vegyeszónában, aki bízik benne, hogy a csapat úgy tud majd reagálni a vereségre, mint a 2021-es Európa-bajnokságon, ahol a portugálok elleni vereség után a torna egyik legjobb meccsét játszotta a válogatott a franciákkal. 

Hungary v Switzerland: Group A - UEFA EURO 2024
Nagy Ádám rengeteget dolgozott a meccsen
Fotó: NurPhoto via AFP/Hesham Elsherif

„Akkor a franciák ellen már tökösebben tudunk játszani. A következő meccsünk is hasonló lesz, mint akkor. A németek ellen nehezebb lesz, kevesebbet lesz nálunk a labda. Valahogy le kell vonnunk a tanulságokat a tolódási hibáinkból. 

A csapat erejét és a gerincét eddig az adta, hogy nem nagyon kerültünk hátrányba. Volt egy erős védelmi blokkunk, amit nehéz volt megtörni. Megbeszéltük, hogy letámadunk, de ha nem sikerül, akkor hozzuk a stabil védelmi vonalat. Máskor is volt már olyan, hogy beseggeltünk, aztán az első adandó alkalommal kihasználtuk az ellenfél hibáját. 

Nem azt mondom, hogy ezt kell követni, de nekünk játékosoknak kell észrevennünk, hogy mikor kell visszaállni. Ezen a meccsen nem tudtuk eltalálni a periódusokat” – tette hozzá a 81-szeres válogatott focista. 

A magyar válogatott jövő szerdán Stuttgartban folytatja az Eb-szereplését a házigazda németekkel, június 23-án pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről