Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Csütörtök délelőtt az MLSZ székházában megtartották az OTP Bank Liga 2024-2025-ös bajnoki idényének sorsolását. A sorsoláson az MLSZ Versenybizottságának tagjai mellett a televíziós közvetítések jogtulajdonosa, az MTVA, a csapatok és a sajtó képviselői is jelen voltak. Az elsőosztályú bajnokság lebonyolításának rendje az előző éviekhez képest nem változott - írja az MLSZ.

A labdarúgó NB I 2024–2025-ös kiírásában – akárcsak a legutóbbiban – 12 csapat vesz részt, a 33 forduló során minden párharcból három lesz. A bajnokság végén a 11. és a 12. helyezett esik ki.

A 2024-2025-ös NB I-es bajnokság nyitófordulójára a július 26-28-i hétvégén kerül sor.

 A címvédő Ferencváros Debrecenben játssza első mérkőzését, míg a tavalyi második helyezett és kupagyőztes Paksi FC Diósgyőrben lép először pályára. A két feljutó a Nyíregyháza és az ETO FC Győr egymás ellen mutatkozik be az első fordulóban.

FerencvárosÚjpest, Ferencváros, Újpest, FTC, labdarúgás, nb1
Zsinórban hetedik bajnoki címét szerezheti meg a Fradi
Fotó: Origo - Polyák Attila

A 2024-ben az év utolsó bajnoki fordulóját – a tizenhetediket – december 14-én játsszák a csapatok. A 18. fordulót február 1-jén rendezik majd, a bajnokság pedig május 24-25-én zárul.

Az első derbire a 4. fordulóig kell várni, ekkor a Fradi fogadja majd az Újpestet, míg a bajnokság első örökrangadóját, az MTK–Ferencváros összecsapást a 7. fordulóban láthatják a nézők.  

A mérkőzések pontos kezdési időpontjait a jogtulajdonos televíziós társasággal, a nemzetközi kupákban érdekelt csapatok mérkőzéseinek kezdési időpontjának ismeretében, az MTVA-val folytatott egyeztetést követően hozza nyilvánosságra a szövetség.

Az OTP Bank Liga 2024-2025-ös bajnokság első fordulójának sorsolása:

DVSC – FTC
DVTK – Paksi FC
Nyíregyházi Spartacus FC – ETO FC
Újpest FC – Puskás Akadémia FC
KTE – Fehérvár FC
ZTE – MTK

A bajnokság teljes menetrendje hamarosan elérhető lesz az MLSZ adatbankjában.

Mindent egy helyen az Eb-ről