Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Szombaton reggel a közösségi média oldalain dühös magyar szurkolók bejegyzéseit lehet olvasni. A szombat reggeli Budapest-Dortmund járat jelentős késéssel indul, az ezzel utazó drukkerek ezért egyre idegesebbek.

Szombaton reggel 8.15-kor kellene (kellett volna) felszállnia a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről a magyar fővárosból Dortmundba induló járatnak. Azonban a repülőtér hivatalos honlapja azt jelzi, hogy a gép 100 perces késéssel, azaz 10.15-kor indul majd a német városba. Mindezt a Flightradar24 oldala is megerősíti.

Ezen a járaton nagyon sok magyar szurkoló utazik, akik most egyre idegesebbek. 

A közösségi médiában olvasható kommentek szerint ugyanis attól félnek, hogy nem érnek oda a magyar-svájci meccsre Kölnbe.

A dortmundi gép késése nagyon bosszantja a magyar szurkolókat
Fotó: bud.hu

Az aggodalom nem alaptalan, ugyanis a dortmundi repülőtérről még át kell utazni Kölnbe, amely tömegközlekedéssel csaknem másfél óra. Amennyiben a repülő 10.15-kor valóban elindul, akkor nem sokkal déli 12 óra után száll le Dortmundban. 

Ez a késés most tényleg nagy izgalmakra adhat okot, hiszen a kölni stadiont még meg is kell közelíteni, a beléptetési procedúrán át kell esni, szóval, ez nem olyan, mint amikor az ember egy Kisvárda-Mezőkövesd meccsre az utolsó pillanatban esik be.

Mi mindenesetre nem tehetünk mást, mint szurkolunk, hogy akik ezzel a géppel utaznak, időben odaérjenek a magyarok meccsére.

Frissítés: Paczolay Máté külügyi szóvivő az alábbiakról tájékoztatta az Origót: "Kollégáinkhoz is érkezett segítségkérés a konzuli ügyeleten. A segítséget kérő szurkolókat tájékoztattuk a különböző személyszállító cégek elérhetőségeiről és személyesen is felvettük ezen cégekkel a kapcsolatot, hogy biztosan a magyarok rendelkezésére álljanak. A legfontosabb, hogy Kölnben a stadionnál lévő konzulok külön készülnek a járatkésésben érintett szurkolók érkezésére, hogy biztosítva legyen a mielőbbi bejutás számukra. Információink szerint a WizzAir a járatkésés miatt két buszt szervez a magyar a szurkolóknak, hogy lehetőleg mindannyian és még időben eljussanak Kölnbe."

A Wizz Air közben elnézést kért a késés miatt, erről részleteket itt talál.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről