Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Barcelona legendás futballistája, Ronaldinho nincs túl jó véleménnyel a Copa Américára készülő brazil válogatottról. A világbajnok sztár szerint a nemzeti csapatból szinte minden érték hiányzik, ezért nem is fogja nézni a meccseiket a tornán.

Ronaldinho nem kímélte a brazil válogtottat

A 97-szeres brazil válogatott legenda a közösségi médiában megosztott posztjában nem kímélte a nemzeti csapatot, kőkemény kritikával illette az együttest, és azt is elmondta, nem fogja nézni a mérkőzéseiket.

"Erről ennyit srácok, nem fogom megnézni a brazil válogatott meccseit a Copa Américán, és egyetlen győzelmünket sem fogom megünnepelni. Elegem van. 

Ez egy szomorú pillanat azok számára, akik imádják a brazil futballt. Nehéz most lelkileg felkészülni a meccsek nézéséhez. Az utóbbi évek legrosszabb csapata ez, többnyire átlagos játékosokkal. Soha nem láttam még ennyire rossznak a helyzetünket. 

Hiányzik a brazil mez és a futball iránti szeretet. Ez egy szégyen, a teljesítményünk az egyik legrosszabb, amit valaha láttam" - fakadt ki a 2005-ben Aranylabdával díjazott sztár.

Ronaldinho
Ronaldinho kőkemény kritikával illette a brazil válogatottat
Fotó: AFP (Photo by Juan BARRETO / AFP)

A brazil válogatott a június 20-án rajtoló Copa Américán Costa Rica ellen kezd, emellett Paraguay és Kolumbia lesznek még az ellenfelei a D csoportban. A nemzeti együttes 2019 óta nem nyerte meg a kontinenstornát, világbajnok pedig legutóbb 2002-ben volt - annak a csapatnak Ronaldinho volt az egyik legnagyobb sztárja. 

A 44 éves legenda a 2002-es vb-győzelem mellett 1999-ben Copa Américát is nyert a brazil válogatottal, klubszinten pedig a Barcelonával volt a legsikeresebb, a katalán sztárcsapattal kétszer lett spanyol bajnok, 2006-ban pedig Bajnokok Ligája-győztes

Kapcsolódó cikkek

 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről