Élő közvetítés
Svájc
ÉLŐ
Olaszország
Vágólapra másolva!
Megtartotta utolsó edzését a magyar labdarúgó-válogatott Weiler im Allgäuban, mielőtt elutazik Stuttgartba, ahol szerdán a házigazda németek ellen lép pályára az Európa-bajnokság. Az edzés nyilvános részében jó hangulat volt, de Kerkez Milos átélt néhány kellemetlen pillanatot Szoboszlai Dominik égbe lőtt labdája miatt.

Elsőként a Marco Rossi vezette edzői stáb vonult ki a pályára Weiler im Aallgäuban, és a bejáratnál a kis bajor település polgármestere, Tobias Painter fogadta őt, méghozzá a falu vendégkönyvével, amelyben aláírást kért a magyar válogatott tagjaitól. Ezt szépen sorban aláírták a játékosok is, a sort Szalai Attila nyitotta és a Szoboszlai Dominik, Varga Barnabás duó zárta. A futballisták előbb bevonultak a konditerembe, majd néhány perc múlva elkezdtek labdázni a pályán. Marco Rossi sípszava szakította meg a játszadozást, ekkor a kezdőkörben gyülekezett a csapat, de Szoboszlai még az égbe rúgta a labdát. Tett egy kósza lépést utána, hogy levegye, de a labda arrébb szállt, ezért hagyta, így Kerkez Milos próbálta megszelídíteni combbal, de kellemetlen helyen találat el a labda, és elterült a füvön. 

Az edzés első tizenöt perce volt nyilvános, ez idő alatt a csapat tagjai jó hangulatban párokban dolgoztak, labdás gyakorlatokat végeztek, passzolgattak, és egy kis sprintverseny is volt. Szoboszlai például Schäfer Andrással dolgozott együtt - írja a Magyar Nemzet.

Ketten kihagyták az edzést, az eddig is sérüléssel bajlódó Loic Nego mellett Balogh Botond is, ők valószínűleg a németek ellen sem léphetnek pályára. Mindenki más edzett.

Marco Rossi csapata az edzés után megebédel Weiler im Allgäuban, aztán busszal útnak indul a mintegy 200 kilométerre lévő Stuttgartba, ahol ma 18.30-kor sajtótájékoztatót tart. Ezen a szövetségi kapitány mellett Lang Ádám és Schäfer vesz majd részt. 

Szerdán a stuttgarti stadionban a házigazda Németország lesz az ellenfél 18 órakor. A magyar válogatott Svájc ellen 3-1-es vereséggel, a német Skócia ellen 5-1-es győzelemmel rajtolt az Eb A csoportjában.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről