Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A francia Romain Bardet nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny szombati nyitószakaszát, amelyen Firenze és Rimini között 206 kilométert tekert a mezőny.

A Tour - amelynek a mostani a 111. kiírása - története során először rajtolt Olaszországból.

A 2016-ban második, egy évvel később pedig harmadik, 33 éves Bardet mintegy 50 kilométerre a befutótól 

megszökött a mezőnytől fiatal csapattársával, a holland Frank van den Broekkel, és bár az előnyük fokozatosan csökkent, ők haladtak át elsőként a célvonalon.

 A harmadik belga Wout van Aert öt másodperccel mögöttük érkezett be. Az utolsó Tourján szereplő Bardet pályafutása negyedik szakaszsikerét aratta a francia körversenyen, s a második napon ő viselheti az összetett első helyén álló kerekest illető sárga trikót.

A versenyzőket már a nyitányon próbára tették a körülmények, az útvonal kihívásokat tartogatott és nagy volt a hőség is. A 39 éves brit Mark Cavendish-nek, aki a szakaszgyőzelmeket tekintve társbérletben rekorder a belga Eddy Merckx-szel, már az első emelkedő nehézséget okozott, végül az éllovasokhoz képest több mint 32 perces hátránnyal ért be. Egyelőre kérdéses, hogy folytathatja-e a versenyt.

Eredmények:
1. szakasz, Firenze-Rimini, 206 km:  
1. Romain Bardet (francia, Team dsm-firmenich - PostNL) 5:07:22 óra
2. Frank van den Broek (holland, Team dsm-firmenich - PostNL) azonos idővel
3. Wout van Aert (belga, Team Visma - Lease a Bike) 5 mp hátrány

A vasárnapi 2. szakaszon, Cesenatico és Bologna között 199,2 kilométer vár a mezőnyre. A viadal július 21-én, a Monaco és Nizza közötti egyéni időfutammal zárul.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről