Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Szerdán este a magyar labdarúgó-válogatott fájó vereséget szenvedett a házigazda német csapattól az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel Marco Rossi együttese pont nélkül áll az A csoport utolsó helyén. A találkozó után a mieink visszautaztak a 200 kilométerre fekvő főhadiszállásukra, Weiler im Allgäuba, ahol a szövetségi kapitány csütörtök délelőtt 11-től már edzést vezényelt a csapatának.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

Az elveszített találkozó óriási indulatokat keltett Magyarországon, ugyanis a németek vezető gólja előtt a csapatkapitány İlkay Gündoğan fellökte Willi Orbánt, mielőtt megszerezte tőle a labdát. Marco Rossi együttese remekül futballozott a meccsen, több nagy helyzetet is kialakított, azonban gólt nem tudott szerezni, mert Manuel Neuer ismét bebizonyította, hogy 38 évesen is még a világ egyik legjobb kapusa.

A meccs után Marco Rossi szövetségi kapitány tisztességtelennek nevezte a németek győzelmét, Szoboszlai Dominik azt mondta, hogy inkább nem mond semmit a bíróról, mert a végén még bajba kerülne. A találkozón parádésan védő Gulácsi Péter is hangsúlyozta, hogy ilyen bírói döntést még sosem látott, míg Nagy Ádám is azt mondta, hogy Danny Makkelie játékvezető hibája döntően befolyásolta a meccset. 

Euro 2024: Germany - Hungary
Danny Makkelie meccset befolyásoló hibát követett 
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A találkozó előtt Marco Rossi azt mondta, hogy biztos benne, hogy a játékosai mindent meg fognak tenni a sikerért, és a meccs után felemelt fejjel jöhetnek majd le a pályáról. Ez meg is történt, a lefújás után senkinek nem volt miért szégyenkezni valója. 

Azonban tény, hogy a magyar válogatott jelen pillanatban a csoportja utolsó helyén áll, és nagyon kevés az esélye a továbbjutásra. Ilyen hangulatban kellett Marco Rossinak csütörtök délelőtt edzést vezényelnie. 

Magyarország, magyar válogatott, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, edzés, 2024.06.20.
Szoboszlai Dominik nélkül edzett a válogatott
Fotó: Fotó: Mirkó István

A németek elleni meccs után azonban pihenőt kaptak azok a játékosok, akik szerdán kezdőként léptek pályára, így a csütörtök délelőtti regenerációs, meccsterhelést pótló tréningen azok a játékosok vettek részt, akik csereként léptek pályára, vagy pedig egyáltalán nem kaptak lehetőséget. 

A csapat legnagyobb sztárjai - mint Szoboszlai Dominik, Sallai Roland, Schäfer András, Willi Orbán vagy Gulácsi Péter – ezúttal nem léptek pályára. Azt mindenesetre megtudtuk, hogy a válogatottnál most sokkal jobb a hangulat, mint a Svájc ellen elveszített mérkőzés után, ugyanis a csapat játéka remekül működött, így az eredményt leszámítva most senkiben sincs hiányérzet. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről