Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A német rendőrség megakadályozott egy esetleges terrortámadást a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínén.

A Bild azt írja, hogy a rendőrség letartóztatott egy 23 éves férfit, akit terrorizmussal gyanúsítanak. Az iszlamistának minősített férfi jelentkezett állásra az Európa-bajnokság biztonsági szolgálatainál, a célja pedig az volt, hogy biztonsági őr legyen a stadionon kívüli mellékrendezvényeken, például a szurkolói zónákban, ahol emberek tízezrei nézik kivetítőkön a meccseket.

A férfi hátterére az álláspályázat feldolgozása során derült fény a hatóságok előtt. A DPA hírügynökség szerint mindenki hasonló vizsgálaton esik át, aki állásra jelentkezett az Eb-n.

Euro 2024 - Construction of the Fan Mile Frankfurt
A szurkolói zónákban rendre óriási a tömeg a nagy tornák alatt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A rendőrök pénteken a Köln–Bonn repülőtéren fogták el a német, marokkói és lengyel állampolgársággal rendelkező férfit, valamint az édesanyját és a nővérét. 

A férfi otthonában tartott házkutatás során a hatóságok gyanúsnak ítélt mobiltelefonokat, merevlemezeket, számítógépeket és felvételeket foglaltak le. A nyomozók szerint szerint a terrorizmussal vádolt férfi közel 1500 euró értékben utalt át kriptovalutát az Isis-K nevezetű terrorcsoportnak.

Az Isis-K 2014-ben kezdte meg működését, és brutálisan erőszakra terrortámadásaival hívta fel magára a figyelmet. Idén márciusában az Isis-K vállalta a felelősséget a moszkvai koncerttámadásért, amelyben több mint 140 ember halt meg.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről