Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Szombaton este Ausztria Svájc ellen készül a labdarúgó-Európa-bajnokságra. Nyugati szomszédunk válogatottjának keretében mentális okok miatt nem lesz ott Marcel Sabitzer.

Az osztrákok kedden Szerbiát győzték le 2-1-re a bécsi Ernst Happel Stadionban, szombaton este pedig a magyar válogatott első Európa-bajnoki csoportellenfele, Svájc ellen zárják a felkészülést idegenben, a St. Gallenben található Kybunparkban. Ausztria keretében azonban továbbra sem lesz ott Marcel Sabitzer, aki múlt szombaton még Bajnokok Ligája-döntőn lépett pályára, ahol a Borussia Dortmund játékosaként 2-0-s vereséget szenvedett a Real Madridtól.

osztrák fociválogatott, válogatott, Marcel Sabitzer
Marcel Sabitzer kihagyja az osztrák válogatott Svájc elleni meccsét is
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto

Marcel Sabitzer kihagyja az osztrák válogatott második Eb-felkészülési meccsét is

Sabitzer végigjátszotta a londoni BL-finálét, amelynek már az elején főszereplőjévé vált, ugyanis a pályára rohanó szurkolók közül egyet ő maga segített földre vinni. A 30 éves, 78-szoros osztrák válogatott középpályás ott volt a nemzeti csapat pénteki sajtótájékoztatóján Ralf Rangnick szövetségi kapitány mellett, és elmondta, szüksége van még egy kis időre, hogy összeszedje magát a történtek után.

„Profi sportolók, de egyben emberek is vagyunk. Nem tudjuk mindig elrejteni vagy elfojtani az érzéseinket. Aki látott a meccs után, tudja, mit jelentettek számomra az ott történtek. 

Nagyon csalódott voltam, és azóta sok álmatlan éjszakám volt, a képek folyamatosan visszatértek, és ezért nem látom értelmét ott lenni [a Svájc elleni meccsen]" 

nyilatkozta Marcel Sabitzer, akinek a döntését Rangnick is megértette és elfogadta. – Hamarosan lecsillapodom, úgyhogy amiatt nem kell aggódni, hogy nem leszek ott az Európa-bajnokságon. Várom a csapat utolsó felkészülési meccsét, és természetesen a válogatottal utazom én is és szurkolok nekik. A meccs nagyon fontos lesz számunkra” – mondta Sabitzer.

Az Európa-bajnokságon az osztrákok június 17-én a franciákkal kezdenek, majd a hollandokkal és a pótselejtezőből érkező lengyelekkel mérkőznek majd meg a D csoportban.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről