Vágólapra másolva!
Álvaro Morata, a spanyol labdarúgó-válogatott csatára azt mondta, neki és csapattársainak is elsősorban az Európa-bajnokság megnyerésére kell összpontosítaniuk, minden mást háttérbe szorítva.

A 31 éves támadó kijelentését a madridi Marca idézte az esti, berlini spanyol-angol Eb-döntő előtt és azt követően, hogy a nemzetközi sportsajtó kész tényként kezeli Morata klubváltását. 

A médiaértesülések ugyanis arról szólnak, hogy a spanyol csatár távozik az Atlético Madridtól a jövő héten az AC Milanhoz igazol. 

Morata állítólag már kedden megérkezhet Milánóba, ahol az orvosi vizsgálat után négyéves szerződést ír alá az olasz klubbal, amely szezononként négy és fél millió eurót fizet majd neki.

Álvaro Morata az Eb után az AC Milan játékosa lesz
Fotó: AFP/Javier Soriano

A 79-szeres válogatott támadó korábban már légióskodott Olaszországban: 2014 és 2016, majd 2020 és 2022 között játszott a Juventusban. 185 meccsen 59 gólt lőtt és 39 gólpasszt adott a torinói csapatban. Emellett a Juventusszal háromszor nyert bajnokságot, egyszer pedig Olasz Kupát.

Moratának a francia világbajnok Olivier Giroud kellett majd pótolnia, aki három év után távozott a milánói csapattól. A 37 éves támadó az MLS-ben szereplő Los Angeles FC támadója lesz. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről