Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokság döntője után az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate bejelentette lemondását. A Bayern München sztárja, Harry Kane érzelmes üzenetben búcsúzott az 53 éves szakembertől.

Gareth Southgate 102 találkozón irányította az angol válogatottat, mérlege 61 győzelem, 24 döntetlen és 17 vereség. A 2021-es és az idei kontinenstornán a vezetésével Anglia ezüstérmes lett, míg a 2018-as vb-n negyedikként zárt, két éve Katarban pedig a negyeddöntőben esett ki. A spanyolok ellen 2-1-re elveszített Eb-döntő után az 53 éves szakember bejelentette lemondását, Harry Kane pedig érzelmes üzenettel búcsúzott edzőjétől.

Euro 2024: Spain - England
Harry Kane méltatta Gareth Southgate-et
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Főnök! Köszönet mindenért, amit értem és az országunkért tettél. Az angol válogatott történetének egyik legjobb szövetségi kapitánya voltál, megtisztelő volt csapatkapitányként szolgálni téged. Segítettél abban, hogy nemzetünk összetartson és újra higgyünk a csapatunkban. 

Rengeteg nagyszerű pillanatot és közös emléket élhettünk át együtt, amely örökre velünk marad. Sok sikert a következő fejezethez, biztos vagyok benne, hogy még találkozunk. Köszönet mindenért, főnök!" - írta érzelmes posztjában a Bayern München sztárja. 

Southgate utódját még nem nevezték ki, de az egyik legesélyesebb a posztra a német Thomas Tuchel, aki segítőként Lőw Zsoltot is viheti magával, ha visszatérne Angliába.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.