A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Hatalmas visszhangja volt a Németország és Spanyolország közötti Európa-bajnoki negyeddöntőnek, ám egy, a közösségi médiában megjelent videó alapján olyan fontos dolog is történt mérkőzés közben a focipályán, amelyet a közvetítésben nem mutattak meg.

Leroy Sané 2023 októbere óta egyetlen gólt tudott szerezni, és a Bayern München játékosa a németországi Európa-bajnokságon is gól nélkül maradt. A spanyol válogatott elleni Eb-negyeddöntő során különösen nem hagyott mély nyomot, így Julian Nagelsmann szövetségi kapitány már a félidőben lecserélte. Ám egy nézői felvétel alapján már annak is örülhet, hogy nem kellett már az első percben elhagynia a pályát a német-spanyol meccsen.

Leroy Sané, Marc Cucurella, német-spanyol, spanyol, német, válogatott, Eb, 2024, Euro, negyeddöntő
Leroy Sané és Marc Cucurella többször is egymásra talált a német-spanyol Eb-negyeddöntőn
Fotó: Tobias SCHWARZ / AFP

Marc Cucurella több szempontból is főszereplő volt a német-spanyol Eb-negyeddöntőn

A spanyolok hátvédje, Marc Cucurella a mérkőzés hosszabbításában karral akadályozta Jamal Musiala kapu felé tartó lövését a tizenhatoson belül. A játékvezető és a videóbíró nem látta szabálytalannak az esetet, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pedig másnap meg is indokolta, hogy az előzetes irányelvek alapján jó döntés született a pályán – Németországban a kiesés után ugyanakkor óriási felháborodást váltott ki az eset: rengetegen újrajátszást is követeltek.

A közvetítésben azonban azt nem mutatták meg, ami a közösségi médiában is csak jóval később jelent meg: az Eb-kiesés után kisebb műtéten átesett

Sané brutálisan földre lökte Cucurellát a találkozó első percében, 

amiért minden bizonnyal (akárcsak nem sokkal később Toni Kroosnak a Pedri elleni szabálytalanságért) piros lap járt volna, ha visszanézik az esetet, hiszen már az is kisebb csoda, hogy Cucurella folytatni tudta a végül 16 lapot hozó Európa-bajnoki meccset. A Bild is visszafogottabban értékelte a játékvezetői ténykedést, miután látta az esetet – igaz, a német lap cikkírója hozzáteszi, szerinte a felvételt meghamisították.

Íme, a nézőtérről készített, közvetítésből kimaradt (a Bild szerint hamis) felvétel, amelyen látható, ahogy a német Leroy Sané szándékosan letarolja a spanyol Marc Cucurellát:

A spanyol válogatott kedden este 21 órától, Münchenben, Franciaország ellen vívja az Európa-bajnoki elődöntőt. A párharc győztese a szerdai, Hollandia–Anglia találkozó győztesével játssza vasárnap este az Eb berlini fináléját.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!